GRČKA

Savršena mjesta za noćni provod na Kefaloniji

Savršena mjesta za noćni provod na Kefaloniji

Istina je da je Kefalonija najčešće promatrana kao mirna destinacija za uživanje na plaži, sa fantastičnim prirodnim ljepotama i karakterističnim grčkim duhom na Jonskom moru. Ipak, to ne mora značiti da ne postoje mjesta za noćni provod na Kefaloniji. Ona itekako postoje ali ne u broju u kojem ste možda navikli kada se odlučite za druge Fun factory party destinacije i provod na Zakynthosu odnosno noćni život u Kavosu na Krfu. Ako se odlučite za ljeto na Kefaloniji preko Fun Factory turističke agencije, budite sigurni da Vas očekuje fantastičan noćni provod.

Daleko su poznate Fun Factory narukvice koje Vam pružaju ulaz na organizirane noćne i dnevne tulume u barovima, kafićima i klubovima na obali Grčke, ali naravno postoje i određeni popularni noćni klubovi i barovi na Kefaloniji. Najvećim dijelom u pitanju su lounge varijante provoda sa odličnim DJ-ima.

Pogledajte koja su to savršena mjesta za provod tj. noćni klubovi i barovi na Kefaloniji koje biste mogli posjetiti za ljeto.

 

Bass club (Argostoli)

Bass klub u glavnom gradu Kefalonije, Argostoliju, jedan je od najpopularnijih na cijelom otoku, a svakako u samom gradu. Nalazi se u blizini glavnog trga u Argostoliju i predstavlja najživlji noćni klub u cijelokupnom zaljevu Kefalonije, ali i šire od toga. Logično je da znate da je Argostoli najveći grad na otoku i obično polazna točka za mnoge turiste koji požele da upoznati Kefaloniju.

Sam izgled Bass kluba u Argostoliju odiše modernim i luksuznim izgledom koji je u isto vrijeme udoban i zanimljiv. Pošto gotovo do ponoći poseduje stil kafića, nakon ponoći prerasta u mjesto za odličan noćni provod sa dance muzikom i odličnim DJ-ima. Očekujte - kako grčke hitove - tako i strane muzičke hitove i house pjesme.

Savrsena mjesta za nocni provod na Kefaloniji

Kastro bar klub (Seoce Fiskardo)

Više puta smo do sada govorili o simpatičnom selcu Fiskardo na sjeveru Kefalonije, kao atrakciju koja je interesantna za posjetu sama po sebi dok ljetujete na Kefaloniji, pogotovo zbog arheoloških nalazišta u Fiskardu, a evo sada i kao simpatično mjesto za izlazak.

Fiskardo je mjesto na koje ćete poželjeti otići na ukusnu romantičnu večeru, ali postoje mjesta i za nezaboravan noćni izlazak. Jedno od njih je Kastro klub koji se nalazi u autentičnoj kamenoj kući. Gotovo da se radi o pravoj maloj kamenoj utvrdi, pošto se nalazi na mjestu koje je nekada bilo rudnik, a lociran je na oko 500m od same luke Fiskardo na sjeveru Kefalonije. Ambijent je zaista poseban pa je ovo super opcija ako želite zanimljiv provod svako veče na otvorenom.

Savrsena mjesta za nocni provod na Kefaloniji

Zanza bar (Poros)

Zanza bar pomalo zvuči kao Zanzibar, ali nema nikakve veze sa njim. Šalu na stranu, ovaj interesantni bar u kojem se možete odlično provesti u noćnom izlasku se nalazi na zapadu Kefalonije u mjestu Poros. Najlepše kefalonijske plaže se nalaze većinom na zapadnoj strani otoka ili na jugu, ali i zapadna obala posjeduje lijepe plaže, a većina ih se nalazi upravo u blizini Porosa u koji ćete ovoga puta krenuti zbog noćnog izlaska.

Ipak, upravo Zanza bar pruža odličnu kombinaciju oba svijeta pošto se iz njega pruža prelijep pogled na Jonsko more.

 

Stavento bar na plaži (Argostoli)

Još jedno mjesto za noćni provod i izlazak u Argostoliju na Kefaloniji je Stavento beach bar. Ovo mjesto je za one opuštenije, koji se vole provoditi uz finu lounge muziku u pozadini i osvježavajuće pivo ili neki koktel. Zavalite se, uživajte u muzici, razgovarajte i flertujte sa ostalim posjetiocima bara Stavento. Ipak, ovo nije mjesto samo za noćni izlazak, pošto se nalazi na tako savršenom mjestu sa pogledom koji Vas podsjeća da ste potpuno slobodni da uživate bez ikakvog stresa.

Posebno je zanimljiv za opuštanje uz prelijepi zalazak Sunca koji možete promatrati uz opuštajuće zvukove muzike, hladno pivo ili neki ukusan koktel.

 

Captain's Bar (Skala)

Jedan od najstarijih klubova / barova na Kefaloniji, zove se Captain's Bar lociran na obali mjesta Skala na jugoistoku otoka. Otvoren je prije skoro 30 godina, davne 1987. godine i od tad pruža opuštajuću atmosferu i ljubaznost svima koji odluče tu provesti nezaboravne trenutke svoga ljetovanja. Svoju popularnost duguje fantastičnom pogledu, a imat ćete osjećaj da se pored popularne house muzike za ljeto, gotovo ništa nije ni mjenjalo od trenutka otvaranja samog kluba.

To nudi posebnu vrstu šarma, zar ne? U svakom slučaju, mještani preporučuju koktele u ovom baru a imajte na umu da ćete uz piće dobiti i ukusne grickalice, tako da će piće lakše teći.

Savrsena mjesta za nocni provod na Kefaloniji

Cinema klub (Argostoli)

Cinema klub je još jedan noćni klub u centru Argostolija, koji poseduje interesantnu atmosferu i ambijent. Naime, klub je smješten u prostoru nekadašnjeg kina, čime potpuno opravdava naziv Cinema, i time stvarajući jedinstven ambijent za noćni provod. Starinski kinematografski projektor kao i sjedišta koja su poredana na specifičan način pružaju osjećaj nekih prošlih vremena i zapravo su ono što okuplja toliki broj posjetitelja koji ovdje izlaze za vrijeme svog ljetnog odmora.

Ono što definitivno možete očekivati ako se uputite u Cinema klub na Kefaloniji jeste odlična pop i dance muzika zajedno sa uzbudljivim osvjetljenjem i odličnim ozvučenjem. Cinema je posebno poznata po svojim raznovrsnim, osvežavajućim koktelima koje ćete sigurno željeti isprobati.

 

Kefalonija je savršeno mjesto za opuštanje, a jedan od sigurnih načina za to, pored mnogobrojnih izleta i prelijepih plaža, su zanimljivi noćni izlasci na Kefaloniji. Vidimo se uskoro na Fun Factory 2019 ljetnoj avanturi! Ispuni svoju prijavnicu

 

Kefalonija - otok čudesne prirode
Jeftini restorani na Zakynthosu sa ukusnom hranom