GRČKA

Jeftini restorani na Zakynthosu sa ukusnom hranom

Jeftini restorani na Zakynthosu sa ukusnom hranom

Uvijek se očekuje da će ljeto na Zakynthosu biti ludo, nezaboravno i prepuno uspomena koje će vas u kasnijem dobu života podsjećati na odlično provedenu mladost. Na party putovanju na Zakynthos, najviše se misli o tome gdje izaći i koji su najbolji klubovi Zakynthosa. Međutim, nakon lude večeri i cjelodnevnog kupanja svima nam treba oporavak i hidratacija. Koji je bolji način oporavka od odlaska u neki od najboljih i najpristupačnijih restorana na Zakynthosu.

Evo koji su to restorani na Zakynthosu koje naprosto morate obići i gdje možete pojesti odličnu klopu, a pritom sačuvati novac za ludi noćni provod i ukusne koktele na plaži.

#1 Panos (Laganas)

Ovaj restoran najbolje odražava duh Laganasa kao najživljeg grada na Zakynthosu, u koji vas vodimo ovo ljeto. Ovdje ćete pronaći odličnu hranu po niskim cijenama. Osoblje je veoma ljubazno i prijateljski nastrojeno, a odmah pored restorana nalazi se koktel bar.

Koliko je restoran zapravo dobar najbolje svjedoči konstantna gužva i velika potražnja za njihovom ukusnom hranom. Prijateljsko osoblje, velike ukusne porcije po niskim cijenama i još bolji kokteli. Jedina mana je što ćete se osjećati kao da se rastajete sa porodicom kada budete odlazili.

Vrsta hrane: grčka kuhinja, jela sa roštilja, mediteranska hrana;
Lokacija: Ulica Kalamaki, Laganas 290 92, Zakynthos, Grčka;

#2 Tazies (Kalamaki)

Fantastično mjesto za jesti ako brinete o cijenama na Zakynthosu i želite što više novca trošiti na provod ili se upravo vraćate iz istog i treba vam jedan dobar burger. Hrana je svježe spremljena, cijene su jeftine, a usluga brza. Služe najbolji giros na cijelom Kalamikiju, samo 2€ po porciji. Pizze su također jeftine.

Također, ako vam bude dosta grčke hrane, možete uživati u odličnim engleskim pitama i grašku. Očigledno je da ciljaju englesku populaciju. Vlasnik je veoma cool tip, i čak će vam ugoditi ako tražite da se spremi nešto što nije na meniju.

Vrsta hrane: grčka i britanska kuhinja, brza hrana sa opcijom sjedenja;
Lokacija: Glavni put, Kalamaki 723 00, Zakynthos, Grčka;

#3 Porto Paradiso (Alykes)

Ako se želite osjećate kao da ste na ljetovanju na Karibima (iako Zakynthos nije daleko od takvog dojma), ovo je pravo mjesto za vas. Dekoracije, pogled na plažu i omamljujuća glazba će vas zbuniti na trenutak gdje se nalazite. Terasa je puna života, ima dosta mjesta u hladu. Ako se ne želite kriti od sunca, imaju i ležaljke koje možete koristiti za 6€.

Bilo da ste gladni ili žedni, ovaj restoran na plaži vas neće ostaviti praznog želudca. Hrana je sasvim pristojna, i pristupačna. Baš kao i pića, možete kupiti veliki Myhos za samo 2.5€. Odlično mjesto za opuštanje nakon burne noći.

Vrsta hrane: grčka / europska / mediteranska kuhinja, bar, prilagođeno vegeterijancima;
Lokacija: Plaža, Alykes 290 90, Zakynthos, Grčka;

#4 Seaside restoran na plaži (Laganas)

Još jedan restoran sa opuštajućim pogledom na plavetnilo jonskog mora. Uživajte u odličnoj hrani i ljubaznoj usluzi dok vas zvuk valova koji se lome po plaži mami i opušta. Ako se zaželite mora, dovoljno je samo prošetati par metara do obale.

Restoran je poznat po odlično pripremljenoj grčkoj hrani, kažu da je njihova mousaka najbolja na celom Zakynthosu. Preporučuje se i pržena lignja. Možda ćete malo duže čekati na hranu, ali svaka sekunda se isplati.

Vrsta hrane: grčka / morska / mediteranska kuhinja;
Lokacija: Plaža Laganas, Laganas 291 00, Zakynthos, Grčka;

#5 Sirocco (Laganas)

Ne možete reći da ste bili na Laganasu, ako niste posjetili Sirocco. Vlasnici ovog restorana zaslužni su za pravu obiteljsku atmosferu koju ćete osjetiti ovdje. Iako nije mjesto za obitelji već sve one koji odluče jesti kvalitetno i ne pretjerano skupo. Ako pak i dođu obitelji, lijepo je znati da ih ima pored tolikog broja mladih koji putuju s nama, a koji jedva čekaju vrhunski provod u Laganasu. Svakako hrana je fantastična i dolazi u velikim porcijama, mjesto je čisto, cijene su pristupačne.

Njihov doručak je na posebno dobrom glasu, pravo mesto za punjenje baterija na početku dana, nakon besane noći.

Vrsta hrane: grčka / europska / mediteranska kuhinja;
Lokacija: Glavna ulica, Laganas 291 00, Zakynthos, Grčka;

#6 Sizzlebang Grill by Gyors (Laganas)

Restoran koji nudi više nego što biste očekivali na prvi pogled. Iako ne izgleda kao klasičan grčki restoran, hrana koju poslužuju je više nego tradicionalna. Izbor jela je veoma veliki i prilagođen svim ukusima. Svakog dana se služi poseban grčki specijalitet.

Osoblje je veoma ljubazno, hrana je ukusna i jeftina. Nema razloga da ne posjetite restoran ako tražite dobru hranu po pristupačnim cijenama.

Vrsta hrane: grčka / meksička / britanska kuhinja / brza hrana;
Lokacija: Kalamaki, Laganas 290 92, Zakynthos, Grčka;

Ako ste u dilemi koji restoran posjetiti, nemojte se brinuti, jer ne možete pogrešiti. Najbolje bi bilo da ih sve posjetite, u svakom slučaju ćete uživati, a idealno je da to učinite s nama ovog ljeta u Zakynthosu, jer ćete jeftinim aranžmanom sigurno uštedjeti i za ukusnu klopu.

Savršena mjesta za noćni provod na Kefaloniji
Evo kakve su cijene na Krfu