BUDIMPEŠTA

Ruševni barovi u Budimpešti koje morate posjetiti!

Ruševni barovi u Budimpešti koje morate posjetiti!

Budimpešta je poznata po svojim ruševnim barovima. Nakon što su uništene bombardiranjem, te su zgrade minimalno obnovljene i smatraju se umjetnošću. Sve je počelo oko 2001. kada je skupina mladih muškaraca krenula u potragu za jeftinim mjestima za piće. Iz njihovih žednih i plitkih džepova nastala su najživopisnija i najljepša mjesta za piće u Budimpešti - ruševni barovi.

Okupirajući napuštene zgrade, i parkirališta, ruševni barovi jedinstveni su za grad Budimpeštu. Mnoge zgrade u Židovskoj četvrti grada ostale su napuštene nakon Drugog svjetskog rata, a prazni su prostori sada reinventirani kao barovi i klubovi na otvorenom. Trend seže od 2004. godine kada je Szimpla Kert (prvi ruševni bar) otvoren u bivšoj tvornici u Kazinczy ulici. Gradski ruševni barovi su specifičnog ugođaja i osobnosti te oduševljavaju neobičnim interijerima, suvremenim umjetninama i vrtovima. Mnogi od njih imaju večeri glazbe uživo, izložbe i kreativne događaje i otvoreni su tijekom dana i kasno u noć. Pogledajte naš vodič najboljih ruševnih barova u Budimpešti i istražite ove skrivene bisere grada.

Szimpla Kert (Simple Garden)

Kada je Szimpla Kert otvoren 2004. godine, promijenio je lice noćne scene grada i pokrenuo trend ruševnih barova. Danas je jedan od najpopularnijih barova u gradu, i iako je popularno turističko mjesto, privlači stalni tok lokalnih stanovnika. Opremljen je s neusklađenim stolicama i stolovima, retro uličnim znakovima, šarenim umjetničkim djelima i bajkovitim svjetlima. Najbolje "sjedalo u kući" oblikovano je iz starog Trabantovog automobila u vrtu. Pub je domaćin redovitim poljoprivrednim tržištima i umjetničkim izložbama, kao i filmskim noćima na otvorenom i događanjima žive glazbe.

Rusevni barovi u Budimpesti koje morate posjetiti

Instant

S osam barova, četiri plesna podija i restoranom, Instant je najveći ruševni bar u Budimpešti. Zauzima dvije konvertirane zgrade na Akácfa ulici, a interijer i dvorište na otvorenom su prekrasno bizarni sa divovskim disko kuglama, životinjskim skulpturama koji krase stropove i retro fliper strojevima. Ogroman prostor je podijeljen na različite floorove za različite stilove glazbe i otvoren je do 06:00 svaki dan u tjednu.

Rusevni barovi u Budimpesti koje morate posjetiti

Kék Ló

U vlasništvu mađarskog modnog dizajnera, ovo prijateljsko malo mjesto privlači kreativnu publiku. Interijer je obložen ciglama popraćen umjetničkim djelima lokalnih umjetnika i recikliranim namještajem, a redoviti koncerti i događaji odvijaju se u podrumu bara. Poslužuje se niz craft piva i vegetarijanske hrane, a možete kupiti i vintage odjeću iz pop-up butika.

*Fali slika

Corvin Club

Ovo hangout mjesto više je klub nego ruševni bar. Nalazi se unutar robne kuće iz komunističkog razdoblja i pristupa se dizalom ili stubištem ukrašenim grafitima. Na nižoj razini, DJ-i vrte elektronsku glazbu, a na krovu možete piti lokalno pivo s panoramskim pogledom na grad ili gledati film na otvorenom.

Rusevni barovi u Budimpesti koje morate posjetiti

Dürer Kert

Na rubu Budimpeštanskog gradskog parka, Dürer Kert jedno je od najboljih mjesta za uživanje u glazbi uživo u gradu. Njegov je atmosferski otvoreni vrt osvijetljen svjetiljkama i prepun šarenih stolova, stolica i ljuljački,a pića se poslužuju na baru ukrašenom vinilnim pločama. Zgrada je prvotno bila izgrađena kao internat koji su vodile francuske redovnice u 19. stoljeću, prije nego što je služila kao koledž u sovjetskom dobu. To je sada najpopularnije mjesto u gradu za glazbene događaje koji obuhvaćaju različite stilove, uključujući rock, hip hop i elektronsku glazbu. Također je domaćin redovitim tržnicama, vinilnim rekordnim sajmovima i piknicima.

Rusevni barovi u Budimpesti koje morate posjetiti

Anker't

Neposredno od Andrassy ulice, budimpeštanskog bulevara, nalazi se Anker't - klub na otvorenom. Minimalistički dizajn kombinira suvremene umjetnine i cigleni dizajn, a svjetleće kutije ukrašavaju dvorište. Ulovite svoje mjesto na jednom od dugih drvenih stolića ili se opustite na plesnom podiju pod lanternama. Anker't posjeduje i ogroman projektor za filmove i redovno se događaju pjesnička natjecanja.

Rusevni barovi u Budimpesti koje morate posjetiti

Ellato Kert

Ovaj skriveni dragulj u živahnoj Kazinczy ulici je odlično mjesto za osvježenje uz craft pivo i meksičku hranu. Vrt na otvorenom uređen je sa živopisnim stolicama, stolovima i slikama. Ovaj meksički bar služi tacose i burrito, a tu je i živa glazba, bendovi i DJ-i, kao i kazališne predstave te natjecanje u jedenju chilli papričica.

Rusevni barovi u Budimpesti koje morate posjetiti

5 načina da upoznate i doživite Amsterdam na pravi način
Budimpešta - TOP 10 vodič