ŠPANJOLSKA

Najljepše plaže u Lloret de Maru (Španjolska)

Najljepše plaže u Lloret de Maru (Španjolska)

Zbog čega drugog se odlučiti za ljetovanje u Lloret de Maru nego najprije zbog prirode i nevjerojatnih plaža. Plaže u Lloret de Maru i uopće u Costa Brava regiji one su plaže kakve ste gledali na TV-u i o kojima ste maštali. Divlja obala Španjolske, odnosno Katalonije dovoljno je prostrana da se za svakoga može naći omiljeno mjesto, a opet dovoljno misteriozna da svaka uvala i pješčana plaža, često ukrašena kamenitim kreacijama koje izviru iz vode i sa obale, krije nešto novo i zanimljivo. Manje više svi žele znati unaprijed, koje su najljepše plaže na destinaciji koju odaberu za svoje ljetovanje. Kada su u pitanju najljepše plaže u Španjolskoj, ili bolje rečeno plaže u Lloret de Maru, gde vas Fun Factory i vodi, teško je odlučiti koja bi uvalica bila najljepša.

Najljepse plaze u Lloret de Maru Spanjolska

Neke plaže su popularnije, neke su manje popularne, ali ono što je sigurno jeste da su najbolje plaže u Španjolskoj locirane upravo u Costa Brava regiji, a samim tim u Lloret de Maru i okolini. Ukoliko vas zanima putovanje u Lloret de Mar ili ste se već odlučili za Španjolsku ovoga ljeta, pogledajte koje su to najljepše plaže u Španjolskoj i Lloret de Maru, biseru Costa Brava regije

#1 – Lloret Beach – glavna plaža

Logično je da će prvi rezultat naše potrage biti glavna gradska plaža u Lloret de Maru, koja nosi istoimeni naziv "Lloret de Mar plaža". Ova plaža prostire se cijelom dužinom glavnog dijela grada. Na krajnjim dijelovima plaže uzdižu se zelena brda, simbolično predstavljajući krajeve grada. Sa jedne strane nalazi se stara tvrđava svetog Joana, dok se sa druge nalazi čuveni spomenik Ribarevoj ženi. Lloret de Mar plaža nudi mogućnost za različite sportove i aktivnosti na vodi. Iz tog razloga ova je pješčana plaža u Lloret de Maru, tijekom sezone često krcata, pa iako lijepa i prostrana, može biti i pomalo naporna. Zato se spremite otkriti raj na zemlji kroz druge, manje, plaže u Lloretu. Nastavimo dalje.

#2 – Fenals beach – Playa de Fenals

Fenals beach prelijepa je plaža koja se nakon brdovite završnice glavnog dijela Lloret de Mara, jugozapadnim putem u smjeru ka Barceloni, nadovezuje na ovaj grad. Nešto manje površine i dužine, sa još zanimljivijim karakterom od glavne plaže, Fenals beach pješčana je plaža koju ćete željeti posjetiti ukoliko vam je Španjolska izbor za ovogodišnje ljetno putovanje. Udaljena je oko 1,4 kilometara od centra Lloret de Mara, pa je plaža Fenals beach odličan izbor ukoliko preferirate divlji izgled plaže, izoliraniji od najveće gužve. Spremite se za stjenovite padine sa zelenilom koje vas okružuje i prepustite se prirodnoj ljepoti Costa Brave.

Najljepse plaze u Lloret de Maru Spanjolska

#3 - Cala Boadella

Najljepse plaze u Lloret de Maru Spanjolska

Cala Boadella još je jedna plaža koja se zapadnom stranom nadovezuje na Lloret de Mar. Ona slijedi nakon Fenals plaže, čime zaključujete da je i nešto udaljenija, na oko 2 kilometra od centra Lloret de Mara, ali je ipak vrijedna svakog pređenog metra do nje. Ušuškana u manji zaljev, stvorit će dojam da ste se vratili u vremena kada nije bilo prenatrpanih gradova na svakom koraku, kada su čovjek i priroda bili jedno, a šarmantna brdašca koja je okružuju prave odličan ambijent za fotografiranje. Zanimljivost je ta što je Cala Boadella beach otvorena i za nudiste, pa se nemojte iznenaditi ukoliko se budete kupali sa nekima od njih.

#4 – Sa Caleta Cove (uvalica u sklopu glavne plaže)

Najljepse plaze u Lloret de Maru Spanjolska

Sa Caleta cove je najmanja obližnja plaža, koja se zapravo veoma malom uvalom izdvaja od glavne plaže Lloret de Mara. Locirana na istoku Lloret de Mara, odmah ispod čuvene tvrđave svetog Joana, u stjenovitom ambijentu, stvara dojam da ste upravo osvojili Mediteran, i izravno iz svog prostranog dvora sišli na vlastitu plažu. Pješčana plaža odnosno uvala Sa Caleta posebno je šarmantna uz zalazak Sunca, kada pijesak poprima zanimljivu boju, a stijene koje je okružuju stvaraju nezaboravan prizor. Iskoristite priliku popeti se na tvrđavu svetog Joana i promatrajte divni zalazak Sunca. Garantiramo da je moćan osjećaj stoga nam javite svoje dojmove!

#5 – Canyelles plaža (sjevernoistočno od Lloret de Mara)

Najljepse plaze u Lloret de Maru Spanjolska

Još jedna plaža koja vas šalje istočno od grada, na kraću vožnju ili zdravo pješačenje, jeste Canyelles plaža. Pješčana plaža i prozirno Balearsko more, čije svijetlo dno seže daleko od obale, su nešto što možete iskusiti ako se uputite na Canyelles beach. Plaža je udaljena čak pet kilometara magistralnim putem, ali se isplati uzeti gradski autobus, i iskoristiti priliku da istražite najljepše plaže u Španjolskoj i Costa Brava obali. Plaža u Lloret de Maru odnosno u njegovoj okolini i neposrednoj blizini, o kojoj bi trebalo razmisliti jeste i plaža Santa Christina (zapadno od Lloret de Mara, nakon plaže Cala Boadella).

Nudističke plaže u blizini Lloret de Mara        

Ukoliko ste avanturističkog duha, i želite uživati u prirodi na najprirodniji mogući način, ovo su nudističke plaže u Španjolskoj odnosno u blizini Lloret de Mara, koje biste mogli posjetiti. 

  1. Cala Boadella – plaža koju smo ranije spomenuli. Otvorena je za kupače svih vrsta. U redu je doći na kupanje kako u kupaćem kostimu, tako i u toplesu, a tako i kao nudist.
  2. Cala Llevando – plaža i mjesto za kampiranje koje se nalazi sjeveroistočno od Lloret de Mara, prema Francuskoj granici. Ona se nalazi između Canyelles mjesta i susjednog Tossa de Mar-a, na oko 10 kilometara od centra Lloret de Mara.
  3. Canyet de Mar (dvije plaže jedna do druge) – također su otvorene za nudiste, ali se nalaze malo dalje od ostalih plaža. Oko 25 kilometara od centra Lloret de Mara, pa je neophodno uzeti taksi, rent a car ili autobus koji bi vas dovezao do njih. U svakom slučaju, ako ste nudist i želite istražiti kakva je Katalonija i Španjolska na ovakav način, bitno je znati da je moguće pronaći nudističke plaže u Costa Brava regiji.

 

Pogledaj ponudu našeg putovanja u Španjolsku. Više informacija na: 

Barcelona - Gaudíjev grad i simbol arhitekture
Aqua park Grčka - mjesto ekstremne zabave