GRČKA

Aqua park Grčka - mjesto ekstremne zabave

Aqua park Grčka - mjesto ekstremne zabave

Otoci Jonskog mora postali su velika atrakcija među našim stanovništvom. Grčka je sve češća top destinacija turista. More ima prekrasnu tirkiznu boju, a plaže su pješčane i prepune sunca i mirisa čistog mora. Vodeni parkovi nisu više atrakcija samo za djecu, vole ih svi; od beba, tinejdžera, dvadesetogodišnjaka pa sve do roditelja. U aqua parkovima možete se zabaviti s prijateljima, uživati ​​u egzibicijama i preispitati svoje granice. Postoje aqua parkovi u Grčkoj koji su rezervirani samo za one najhrabrije. Saznajte gdje se nalaze pa kada sljedeći put otputujete u Grčku sigurni smo da će se naći na vašoj “TO DO“ listi.

 

Aqualand Krf - jedan od najvećih aqua parkova u Europi

Krf spada u top 3 najljepših otoka u Grčkoj. Krase ga prirodne ljepote, ali i neprestana zabava. Posljednjih godina pokazao se kao omiljena destinacija mladih jer tamo možete očekivati ​​neočekivano. Zamislite najbolji noćni provod koji možete pronaći u gradu, a sada zamislite da se taj provod događa na prelijepom moru prepunom mladih ljudi, smijeha i ljepote. Savršeno, zar ne? Ako želite upotpuniti vaše ljetovanje posjetite jedan od aqua parkova na Krfu i osjetite moć adrenalina.

Aqua park čini Krf još privlačniji turistima, kako mladima tako i malo starijima. Kada se zasitite uzastopnog partijanja i ludovanja na Kavosu, posjetite Aqualand i doživite zabavu na potpuno drugačiji način. Ako ljetujete sa prijateljima sigurno će vam biti veoma zabavno jer ćete se ubrzo prisjetiti djetinjstva. Vjerujemo da ste obožavali kao djeca “juriti“ se pištoljima na vodu i spuštati malim toboganima u dvorištu. Sada to možete ponovo doživjeti i proživjeti, ali na mnogo većim toboganima i sa mnogo više sadržaja.

Ovdje pogledajte kratak video o tome kako izgleda ovaj vodeni park i kako se tamo možete zabaviti. 

Cijene ulaznica za odrasle su 27 eura, djeca do 4 godine ulaze besplatno,a za djecu do 13 godina 19 eura. Stariji od 65 godina će morati izvojiti 19 eura. 

Ukoliko dolazite nakon 15h, platit ćete 19 eura ukoliko ste odrasli, a 14 eura ukoliko ste dijete.

 

Aqua park Sidari

Aqua park Grcka - mjesto ekstremne zabave

Nalazi se na samom sjeveru Krfa pa je tako odličan ukoliko želite istražiti čitav Krf jer se Kavos nalazi na samom njegovom jugu. Ulaz u ovaj vodeni park se ne naplaćuje, ali tri tobogana se naplaćuju 5 eura po osobi. Punu cijenu tobogana plaćaju i djeca i odrasli. 

Najviše zabave u ovom parku mogu doživjeti mala djeca jer njima nisu potrebni ogromni tobogani kako bi se zabavili. Međutim, ukoliko ste stariji, ovaj vodeni park vas sigurno neće raspametit, no ukoliko se nalazi na vašoj usputnoj trasi, defintivno ga je vrijedno posjetiti

Odrasli mogu koristiti bazen besplatno, dovoljno je samo platiti cijenu za tobogane.

Aqua park Zakynthos

Zakynthos je još jedan prelijep otok Jonskog mora na kojem je uživanje zagarantirano. Ako ste ljubitelj svih ljepota koje nosi more onda je ovo pravo mjesto za vas. Ovdje ćete naći tirkizno, prozirno, vrlo čisto more koje je pravi raj za oči i dušu. Druga najvažnija stvar je što će vaše slike s ljetovanja biti savršene. Spoj tirkizne i bijele boje svakoj fotografiji daje posebnu atmosferu, a kada se na to još doda i vaš preplanuli ten, uspjeh na Instagramu je zagrantiran.  Zakynthos je također omiljeno mjesto mladih jer i ovdje postoje odlične zabave, samo je stupanj ludila malo manji nego na Kavosu.

 

Watter village - mjesto prepuno dobrog raspoloženja

Ovaj fenomenalni aqua park od Zante grada udaljen je svega 4 km što ga čini vrlo pristupačnim. Ono što će vas posebno oduševiti je podatak da se prostire na čak 40.000 četvornih metara pa možete samo zamisliti kakvi su se sve tobogani ovdje smjestili.

Tako postoji obiteljski tobogan gdje se istovremeno možete spuštati s vašim najbližima i doživjeti nezaboravne trenutke. Naravno, ovaj tobogan nije isključivo za obitelj, možete se spustiti i sa vašim prijateljima i tako procijeniti tko se najviše uplašio. Osim toga postoji klizalište na kojem se spuštate s čamcem na napuhavanje i tobogan koji će vas nevjerojatnom brzinom izbaciti u bazen koji se nalazi ispod. Naravno, postoji i tobogan za one najhrabrije, takozvano ekstremno klizalište. Na ovom toboganu se spuštate na trbuhu, odnosno u bazen ulijećete prvo glavom, a ne nogama! U drugoj verziji ovog tobogana, padate slobodnim padom, direktno u bazen. Svaki od ovih tobogana u svojoj ponudi ima nekoliko sličnih tobogana. Dakle, njih nema samo četiri, već devet, i jamče vam odličnu zabavu

Postoji poseban dio za one koji ne traže previše avanture već su se došli opustiti i uživati s prijateljima. Tako možete posjetiti improvizirani jacuzzi u bazenu ili spuštati se takozvanom "lijenom rijekom". Dok se spuštate možete opušteno pričati, snimati se svojom “go pro“ kamerom i uživati. Aqua park ne bi bio aqua park kad ne bi imao specijalizirani dio za djecu. Tako možete pronaći i dječji tobogan, bazen za bebe, ali i malo veće tobogane za malo stariju djecu koja su željna avanture. Ne morate brinuti da će se vaša djeca povrijediti, tobogani su potpuno osigurani, a čuvari su uvijek prisutni. 

Cijena karte za odrasle je 18 eura, a za djecu 14 eura. Ukoliko dođete nakon 14:30 sati, cijene su: 14 eura za odrasle, 10 eura za djecu, a za djecu do 4 godine besplatno.

 

Tsilivi aqua park

Aqua park Grcka - mjesto ekstremne zabave

Ovaj vodeni park se nalazi na jugoistoku otoka Zakynthos. Prethodni aqua park je svakako veći i nudi više sadržaja, ali i ovaj je sasvim pristojan ukoliko vam je bliži. Postoji pet velikih tobogana pa zabava za odrasle i nije previše raznovrsna. Ipak, djeca se u ovom aqua parku mogu lijepo zabaviti i uživati ​​u igranju s društvom. Kada se vratite s ljetovanja, sigurno će nastaviti prepričavati doživljaje o ovom aqua parku. Naš savjet je da u Tsilivi  otiđete poslije 14:30h, točno je da će gužva biti malo veća, ali cijene će biti upola manje pa vam neće biti žao što ste dali novac na ulaznice. Cijene u ovom periodu su 9 eura za odrasle i 7 eura za djecu što je odlična računica. Ono što bi trebali znati prije nego uđete unutra je da ne možete unositi “go pro“ kameru na tobogane i bazen. Snimanje je zabranjeno jer je procijenjeno kao nesigurno, kao i naočale za ronjenje.

Nakon posjete aqua parku potrebno je povratiti vašu snagu, stoga ovdje pročitajte gdje se nalaze jeftini, a ukusni restorani na Zakynthosu.

 

Waterland Grčka - aqua park

Aqua park Grcka - mjesto ekstremne zabave

Ovaj vodeni park jamči sigurnu zabavu apsolutno za sve. Znamo da roditelji često zbog djece posjećuju aqua parkove i provode vrijeme sunčajući se na ležaljci dok djeca uživaju. U ovom aqua parku mogu se zabaviti apsolutno sve generacije i nema potrebe da presjedite vaš dan. 

Waterland park je toliko velik da ćete poželjeti u njemu ostati i nekoliko dana, a ne samo nekoliko sati. Postoji šest bazena od kojih je svaki opremeljen prema potrebama. Dok uživate u ekstremnim spustovima u vodu oko vas se nalazi prelijepa priroda što može samo doprinjeti dobrom raspoloženju. Ukoliko ipak želite samo odmarati, a u aqua park isključivo idete jer idu i ostali, za vas postoji  specijalizirano "zen" mjesto gdje ćete se potpuno opustiti i uživati dok vaši prijatelji skaču kao kamikaze. Cijena karte je 15 eura za odrasle i 11 eura za djecu. Možete kupiti i sezonske karte kojima dobivate neograničeni ulazak u aqua park, a njihova cijena je 55 eura za odrasle, a za djecu 45 eura.

Najljepše plaže u Lloret de Maru (Španjolska)
Amstel – “rijeka piva” koja teče kroz Amsterdam