NOVI SAD

Najbolja tamburaška mjesta u Novom Sadu

Najbolja tamburaška mjesta u Novom Sadu

Uz dobro vino i tamburaše hladno doba najbrže prođe, a zvuk tamburice u Vojvodini ne prestaje ni sa prvim vjesnicima proljeća, kao ni sa visokim temperaturama ljeta. Oni su uvijek tu, da vas oraspolože, razvesele, ali i kad tugujete, kada slavite ili jednostavno samo uživate. Istraživali smo gdje se u Novom Sadu mogu čuti tamburaši, postoje li uopće takva mjesta ili se pod pritiskom novokomponirane glazbe, sve više povlače. Kada gosti dođu u Novi Sad, obavezno je bar jednu večer provesti u nekom od novosadskih tamburaških podruma ili restorana. Izdvojili smo nekoliko lokala gdje se još uvijek može čuti zvuk tambure i osjetiti duh vojvođanskih ravnica.

Lazin salaš

Najbolja tamburaska mjesta u Novom Sadu

Između mnogobrojnih kafića u ulici Laze Telečkog, jedan je drugačiji. Ovdje ćete čuti tamburaše svakoga dana u tjednu. Danju možete otići na ručak, a navečer je ovo pravo mjesto za sve meraklije. Uz tamburicu se pjeva do ranih jutarnjih sati, a nerijetko se organiziraju i proslave. U "Lazin Salaš" se ide i na after, pa je krcato sve do zore. I da, nemojte se iznenaditi ako ovdje zateknete i zvijezde sa estrade.

Osam tamburaša

Najbolja tamburaska mjesta u Novom Sadu

Kao i u pjesmi, "Osam tamburaša" je na Petrovaradinu. U ovom restoranu, tamburaši vas zabavljaju od četvrtka do nedjelje, a prelijep pogled na Dunav i Novi Sad uljepšat vaš boravak ovdje. Preko dana možete uživati ​​u specijalitetima domaće kuhinje, a uz kuhano vino, zima će sigurno biti mnogo toplija.

Konoba Akustik

Najbolja tamburaska mjesta u Novom Sadu

Prvo je otvorena u Beogradu, a nedavno i u Novom Sadu. Konoba "Akustik" prepoznatljiva je po jedinstvenom enterijeru i naravno odličnim tamburašima. I ovdje možete otići i na ručak, roštilj ili vojvođanske specijalitete, a za dobar provod navečer zaduženi su novosadski tamburaši.

Tako je suđeno

Najbolja tamburaska mjesta u Novom Sadu

U kafani "Tako je suđeno" tamburaši ne nastupaju svaku večer, ali vikendom uglavnom ovdje možete svratiti ako poželite otići na tamburaše. Gosti su različitih generacija, možete naići na neku momačku ili devojačku večer. Tamburaši nikako ne idu bez vina, pa tako ovdje možete uživati u odličnom izboru domaćih specijaliteta i pića.

Konoba Orkus

Najbolja tamburaska mjesta u Novom Sadu

Konoba "Orkus" je tamburaški podrum u Grčkoškolskoj ulici. Kažu da imaju najdužu tamburašku tradiciju u gradu, a vikednom se ovdje uvijek traži mjesto više. Ako krenete u "Orkus" obavezno rezervirajte svoje mjesto na vrijeme. I ovdje su gosti uglavnom mlađi, a dobro vino zaštitini je znak "Orkusa".

Nargila barovi u Sarajevu
Pohorje - o planini i stazama