BEOGRAD

Krenite na Istok - Beograd

Krenite na Istok - Beograd

Dosta ti je sličnih europskih prijestolnica? 

Osuđeni smo na istu sudbinu - H&M, McDonalds, i Starbucks, a željni kulture i raznolikosti. Globalizacija je neizbježna osobina 21. stoljeća. Kreni na istok!

Pariz, London, Rim su tako passé. Skrenite lijevo od Beča i pustite Dunav da vas odveze do Beograda, povijesnog središta Istoka i Zapada. Prošetajte oko beogradske tvrđave koja potječe iz 3. stoljeća prije Krista, pod kojom, kako kažu glasine, leži Atilla. Na ovom području možete uživati u lijepim šetalištima i zapanjujućim slikama Save kako se ulijeva u Dunav, Victorovom kipu, rimskom bunaru (austrijskom nasljeđu), Zindanovim vratima (turska baština), posjetititi Vojni muzej i Galeriju Prirodoslovnog muzeja. U neposrednoj blizini nalazi se beogradski planetarij i veličanstveni zoološki vrt! Povrh svega toga ispod ovog veličanstvenog grada nalazi se labirint misterija, podzemnih hodnika i katakombi koje možete posjetiti. Beat that London!

 Krenite na Istok - Beograd

Ako još niste čuli za Nikolu Tesla (a sumnjamo), Muzej Nikole Tesle je nezaobilazan. Saznajte sve o osobi kojoj možete zahvaliti za izmjeničnu struju, to jest svu električnu opremu bez koje ne možete zamisliti život danas. Tesla je također izumitelj radio valova, daljinskog upravljanja, radara i bio je prvi koji spominje mogućnost bežične komunikacije, stoga činjenicu da smo blagoslovljeni s Wi-Fi signalom možemo zahvaliti ovom velikom vizionaru prošlog stoljeća. Da je živio dulje, možda biste imali još jedan način putovanja u Beograd - stroj za teleportaciju.

 Krenite na Istok - Beograd

Baš kao i Beograd, tradicionalna beogradska hrana kombinira i nudi najbolje od oba svijeta, zapada i istoka. Osobni dodir kuhara iz Beograda koji pridonose takvim jelima očitava se u organskim sastojcima koji se uzgajaju na pašnjacima, a Srbija obiluje njima. U samom srcu Beograda, četvrti Skadarlija, oduševit će vas izbor poznatih restorana i vrhunskih specijaliteta, bez obzira na sezonu. Pokušajte zamisliti nebeski okus pikantnog mesa, serviranog u tradicionalnim glinenim posudama, svaki zalogaj obogaćen komadićima paprike s domaćim vrhnjem uz gutljaj tradicionalne rakije šljivovice.

Krenite na Istok - Beograd

Vodič kroz Sarajevo
Noćni život Beograda