Riječki karneval - Najveći karneval u Hrvatskoj

Riječki karneval - Najveći karneval u Hrvatskoj

Od samog početka Riječkog karnevala, sve zabave, koncerti, sportska natjecanja, najrazličitija maškarana događanja vodila su Međunarodnoj karnevalskoj povorci. Natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti i ove će godine rezultirati paradom stotine alegorijskih kola i tisuća maski. Doživljaj je to koji se teško može opisati ili u potpunosti dočarati fotografijama ili televizijskim prijenosom i zato je najbolje biti na Korzu i doživjeti ga u potpunosti. Međunarodna karnevalska povorka kruna je karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire.

Rijecki karneval - Najveci karneval u Hrvatskoj

Otkako je u organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke prvi put održan 1982. godine, obnovljeni Riječki karneval u najboljem je svjetlu nastavio višestoljetnu tradiciju maškaranja u primorskim krajevima Hrvatske i uzdignuo Grad na Rječini među najznačajnije europske karnevalske gradove. Kada su te godine riječkim Korzom prošetale tri maškarane grupe (karnevalska grupa "Lako ćemo", "Pehinarski feštari" i "Halubajski zvončari"), nitko nije ni slutio kakav će razmjer tijekom godina poprimiti sad već tradicionalni Međunarodni riječki karneval, u sklopu kojeg je Međunarodna karnevalska povorka samo jedna od programa ove značajne manifestacije, i koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika i publike iz zemlje i inozemstva.

Rijecki karneval - Najveci karneval u Hrvatskoj

Međunarodna karnevalska povorka smotra je tradicijskih i urbanih karnevalskih grupa, koje djeluju kao udruge građana i svojom maskom nastoje dati osvrt na aktualne društvene događaje. Nigdje na svijetu nećete doživjeti ovako osebujan spoj europskog građanskog karnevala temeljenog na povijesnim i kulturnim običajima i elementima folklora i mitologije pa stoga, budite što želite, dođite na Riječki karneval!

Rijecki karneval - Najveci karneval u Hrvatskoj

Riječki karneval treba doživjeti i proživjeti! Zato vas sve pozivamo u Rijeku na karneval – gdje uvijek možete biti ono što želite!

Rijecki karneval - Najveci karneval u Hrvatskoj

Budimpešta - street food i specijaliteti
Lefkada - Grčki raj