GRČKA

Obilazak Peloponeza tijekom ljetovanja u Loutrakiju

Obilazak Peloponeza tijekom ljetovanja u Loutrakiju

Putovanje u Grčku ne znači isključivo odlazak na najljepše plaže u Grčkoj, plivanje u istoj, uživanje u mediteranskoj klimi i suncu. Iako je ovo dovoljno za savršen odmor i super odmor, za one koji žele više od svog odmora, a posebno za 2018., dostupni su izleti u Grčku. Zato je aranžman u Loutraki savršen izbor za takve turiste. Ovaj gradić predstavlja prava vrata čuvenog Peloponeza, a njegova lokacija je idealno polazište za razne izlete, pa između ostalog i za istraživanje antičkog Peloponeza.

Obilazak Peloponeza tijekom ljetovanja u Loutrakiju

Zašto je Loutraki idealno mjesto za vaš odmor?

Osim svoje zanimljive lokacije, koja otvara mogućnost za mnoštvo izleta i istraživanje okoliša, njegov položaj ispod planine Gerania, koji ukrašava čisto plavo Jonsko more uz brojne šljunčane i pješčane plaže korintskog zaljeva, privlači mnoge turiste k sebi.  Loutraki je mali, romantični grad, koji kao da čeka na zaljubljene posjetitelje iz Zagreba, koji bi se u njemu okrijepili i odmorili, u čemu pomaže i činjenica da je Loutraki prava spa oaza, sa svojom poznatom mineralnom vodom.

Prava rijetkost za turističke agencije u Hrvatskoj, Loutraki, može predstavljati osvježenje u odnosu na najpoznatijeg grčkog otoka, koja iako postoje u tradicionalnoj ponudi Fun Factory turističke agencije, možda za nekoga ne predstavljaju novost i ljetni izazov. Upravo zato, ukoliko želite ići u ljetovalište u blizini Atene (80km) s jedne, i na samom ulazu na poluotok Peloponez s druge strane, a koje pruža nezaobilazni duh antičke Grčke, posjetite Loutraki i iskoristite priliku da kroz neki fakultativni izlet otkrijete istinsku stranu Grka. Ponuda fakultativnih izleta Fun Factory-a je raznovrsna, a tijekom ljeta u Loutrakiju možete posjetiti Atenu preko dana ili kroz romantičnu večer u Ateni, zatim imate priliku da posjetite najbolje plaže u Korintskom zaljevu, ali i da se uz povijest Atene upoznate i sa čuvenim Peloponezom koji je bio dom hrabrog Sparta.

Obilazak Peloponeza tijekom ljetovanja u Loutrakiju

Ono što ćete vidjeti na Peloponezu kroz  putovanje:

Ono što je karakteristično je da pristupačna cijena izleta uključuje sve ulaznice za znamenitosti Peloponeza. Polazak počinje, kretanjem iz Loutrakija prema Korintu, gradu koji se nalazi samom prijelazu između Atike i Peloponeza (Korintski kanal), kuda su prošli i čuveni Spartanci na putu prema Termopilima i prema obrani Grka od najezde Perzijanaca. Od ulaska na Peloponez usmjeravamo se prema jugu i prema antičkom gradu Epidaurus, u čijoj se blizini na svega pet kilometara udaljenosti nalazi vjerojatno najpoznatije, istoimeno i još uvijek aktivno, staro-grčko kazalište. Epidaurus je u antičkom dobu bio pravo sveto mjesto i lječilište, nazvano još i utočište zbog toga što su mnogi posjetitelji bili smrtni bolesnici, pri čemu bi provodili noć u holu za spavanje, kada bi im se u snu ukazao način ozdravljenja. Iako je ovakvo vjerovanje i vid liječenja karakterističan za mitološki (antički) razdoblje Grčke, i nakon dolaska kršćanstva i rimskih osvajanja, ovo mjesto nastavlja se upotrebljava u iste svrhe.

Obilazak Peloponeza tijekom ljetovanja u Loutrakiju

Nakon ovog posjeta, cesta vodi prema Nafplionu, prekrasnom primorskom gradiću koji je tijekom Prve grčke Republike bio glavni grad Grčke od 1821. godine. Ne propustite priliku pješačiti do luke i uskih uličica ovog mediteranskog grada čija arhitektura uz izvorne zgrade čvrsto se oslanja na stil Venecije, Venecijanska republika, čija je dominacija bila izražena tijekom 14. i 15. stoljeća.

Nakon toga, put se nastavlja i pred očima se pojavljuje čuvena Mikena, prijestolnica kralja Agamemnona, koju nazivaju i zlatnom Mikene, u koju nas propušta Lavlja kapija. Tu se mogu otkriti još i velike, bogate kraljevske grobnice, koje su bile bogate zlatom, po čemu je ovaj grad i dobio ime, a za to je još i zaslužna njegova značajna uloga, uslijed koje se cjelokupan period od 17. stoljeća  do 12. stoljeća prije Krista, nazvan Mikhenovim dobom. Kao jedna od najpoznatijih zgrada u Mikeni, tu je i Atreya Treasury, riznica Michel Kinga Atreyusa, Agamemnonovog oca.

Obilazak Peloponeza tijekom ljetovanja u Loutrakiju

Uz još dosta toga, puni dojmova i nakon ispunjenog dana, vracamo se u Loutraki, na zasluženi odmor i predah, do već sutrašnjeg obilaska Atene ili možda nekog drugog izleta kao što su prelijepe plaže koju ova regija Grčke pruža.

Zašto je odmor na Siciliji pravi izbor za ovo ljeto!
Sve plaže na Lefkadi - kako do njih i što ih izdvaja