GRČKA

Najljepše plaže Peloponeza

Najljepše plaže Peloponeza

Peloponez privlači tisuće posjetitelja svake godine svojim raznovrsnim pejzažomtradicionalnim selima prelijepim plažama. Iako je centralni dio Peloponeza pretežno planinski i pogodan za zimovanje, obala je prošarana mnogim primorskim selima i dugim, kristalno čistim plažama. Jedno od takvih šarmantnih mjesta je Loutraki. Nalazi se nedaleko od Atene, u podnožju planine Gerania. Ono po čemu se Loutraki izdvaja od ostalih mjesta na Peleponezu je razvijena ponuda wellness i spa centara, mnoštvo restorana i barova kao i divne plaže koje možete posjetiti još ovo ljeto. Teško je izdvojiti najbolje plaže od toliko lijepih, ali mi ćemo izdvojiti one koje su nam se najviše svidjele.

Najljepse plaze Peloponeza

Pogledajte koje su to najljepše plaže Peloponeza:

 

# 1 Porto Cheli plaža

Postoje mnoge plaže i uvale oko Porto Cheli na Peloponezu koje nude divne opuštajuće trenutke. U ovom području možete pronaći i male uvale s kamenitim morskim dnom kao i duge pješčane plaže. Neke od plaža su organizirane i imaju plivački klub, ležaljke, suncobrane i hotele dok su ostale prilično izolirane i savršene za parove i obitelji. Sve plaže su bogate kristalno plavim vodama.

 

# 2 Simos plaža

Nije ni čudo što se Simos smatra jednom od najboljih plaža na otoku Elafonisos. Što više, plaža se smatra jednom od najboljih plaža u cijeloj Grčkoj. Simos se sastoji od dvije plaže, Megalos (velike) Simos i Mikros (male) Simos. Megalos Simos je najduža plaža na Elafónisos, a Mikros Simos se posjećuje kratkom šetnjom odatle. Uzak potez bijelog pijeska dijeli ove dvije veličanstvene plaže s egzotičnim tirkiznim vodama. Područje se sastoji od bijelih pješčanih dina i kristalno čistih voda koje nude jedinstveno iskustvo. Kada je vrijeme vjetrovito, Simos je idealna za surfanje. Ovo je jedna od najbolje organiziranih plaža u Elafónisos, sa ležaljkama, suncobranima, barovima i nekoliko taverni u blizini. Tijekom sezone se mogu napraviti manje gužve.

 

# 3 Mavrovouini plaža

Mavrovouini plaža je poznata ne samo po svojem nevjerojatnom pejzažu, već i brojnim divljim životinjama koje se mogu vidjeti ovdje. To je također jedna od većih plaža koje se nalaze u okolici. Ovdje je moguće vidjeti životinje poput leptira, ptica i raznih morskih životinja. Sama plaža je sastavljena od pijeska, ali postoje i kamenčići u samom moru. Iako ovdje ima mnogo ljudi u jeku ljetne sezone, nikada se ne osjeća gužva, jer ima dovoljno prostora za sve. Također je moguće iznajmiti ležaljke i suncobrane ako vam je to potrebno.

Najljepse plaze Peloponeza
# 4 Tolo plaža

Tolo Plaža je jedna velika plaža na Peloponezu. Ova plaža je također prekrivena pijeskom, a voda je kristalno plava i topla. Jedna stvar koja izdvaja ovu plažu je da postoji nekoliko restorana koji imaju stolove i stolice postavljene odmah pored vode. Dakle, ako ne želite nužno provesti dan na ručniku ili zavaljeni u stolicu upijajući sunce, druga opcija je pronaći jedan od stolova s ​​prekrasnim pogledom i uživati ​​na plaži uz nekolika pića i ukusnu grčku hranu.

 

# 5 Aliki plaža

Plaža Aiıki je manja u odnosu na neke druge plaže koje su ovdje navedene. Međutim i dalje je plaža koju bi trebalo posjetiti. Nalazi se odmah u luci, ova plaža ima mekan pijesak i kristalno plave vode. To je odlično mjesto za provesti dan!

 

# 6 Marati plaža

Marati se nalazi 17km istočno od Hanije i 5km istočno od vojne baze Souda na jugoistočnoj obali Akrotirija. To je popularno odmaralište u Chanii koje privlači brojne posjetitelje svakog ljeta. Na Marata postoje dvije lijepe plaže s finim pijeskom i plitkim mirnim vodama. One su vrlo dobro zaštićene od vjetrova, gledaju prema jugu i imaju lijep pogled na Drapanos i Bijele planine. Plaže su razdvojene malim pristaništem koje služi kao luka. Dobro je organizirana sa svim potrebnim sadržajima u blizini.

 

Ako uspijete obići sve ove plaže, Peloponez ima još mnogo atrakcija poput : Mikene, Korintskiog kanala, Epidarusa ...

Najljepse plaze Peloponeza

Sve plaže na Krfu - kako do njih i što ih izdvaja
Zašto je odmor na Siciliji pravi izbor za ovo ljeto!