SLOVENIJA

Kranjska Gora - skijalište koje ostaje u sjećanju

Kranjska Gora - skijalište koje ostaje u sjećanju

Kranjska Gora, simpatično malo mjesto podno Julijskih alpi, udaljeno od Italije i Austrije tek 6 kilometara dočekat će vas brojnim doživljajima koje ćete sve htjeti iskusiti. Od aktivnog provođenja odmora, preko nezaboravnih zimskih partija do mirnog otkrivanja prirodne i kulturne baštine, u Kranjskoj Gori vam bez dvojbe neće biti dosadno. Uz sve ove, a i brojne druge aktivnosti, također predlažemo i da otkrijete tajne dobrog osjećaja iskoristivši bogatu wellness ponudu te se opustite u potpunosti.

Kranjska Gora - skijaliste koje ostaje u sjecanju

Spust iz kreveta na skijališta

Jedna od dvije postaje Svjetskog skijaškog kupa u Sloveniji, Kranjska Gora, neizostavna je u planovima mnogih europskih i svjetskih skijaša profesionalaca i rekreativaca pa smo se ovog puta i mi odlučili razveseliti naše putnike i partijanere skijaše i uvrstiti ju kao odredište našeg Ski Jam Snow festivala.

Od padina Vitranca od Kranjske Gore do Planice na nadmorskoj visini od 800 do 1215 m proteže se ski centar Kranjska Gora. To se područje nalazi između Slovenije, Italije i Austrije, a osim prekrasnog krajolika, ski centar poznat je po događanjima kao što su Svjetski kup u alpskom skijanju te skijaški skokovi na Planici.

Osim ovog najmodernijeg i najopremljenijeg ski centra u Europi, Kranjska Gora u ponudi ima i Nordijski centar Planica. Otvoren od utorka do nedjelje u satima od 10h do 16h, ovaj centar predstavlja nastavak tradicije skijaških skokova i letova pa tako u sklopu centra možete pronaći 7 skakaonica s pratećim objektima, obnovljenu skakaonicu braće Gorišek, u središnjem dijelu nalazi se središte trkačkog i skakačkog dijela centra gdje se nalazi i vidikovac, muzej Planice na dvije etaže, aerodinamički tunel i neizostavna ugostiteljska ponuda. Ukoliko vam se ova ponuda ne čini dovoljno nabijena adrenalinom, uvijek se možete okušati u spuštanju niz čelično uže – Planica Zipline.

Kranjska Gora - skijaliste koje ostaje u sjecanju

Ovo skijalište primjereno kako za početnike tako i za zahtjevne skijaše opremljeno je sa 20 kilometara staza koje prevladavaju od laganih, srednjih pa do teških staza te vjerujemo kako će uživati svi, od onih koji se spremaju učiniti svoje prve zavoje do onih koji na blagim padinama žele brusiti i produbljivati svoje skijaško znanje. Staze koje su orijentirane prema samoj Kranjskoj Gori spadaju u one blaže te su idealne za početnike koji planiraju stati na skije uz pomoć izvrsnih skijaških škola i instruktora. Osim 20km staza koje su podijeljene prema bojama; plava – 10 kilometara, crvena – 8 kilometara te crna – 2 kilometara, možete se okušati na 40 kilometara staze za skijaško trčanje, nezaboravno noćno skijanje, sanjkanje te penjanje po zaleđenim slapovima. Također za okorjele avanturiste u ponudi je off piste skijanje s grebena Julijskih Alpi.

Kranjska Gora - skijaliste koje ostaje u sjecanju

Sve staze pregledne i izvrsno povezane sustavom od 6 žičara sa sjedalima i 13 vučnica, ali i dvije moderne 4-sjedežnice postavljene u zadnjih nekoliko sezona u sklopu obnove infrastrukture cijelog skijališta koje su spremne odvesti vas na stazu iz snova.

U dnu skijališta se nalazi "Snježna plaža" – plato ispunjen restoranima, barovima i terasama, stvoren za uživanje kada sunce obasja ovo slovensko skijalište. Tu se može i iznajmiti i servisirati ski oprema, a u blizini je i nekoliko prodavaonica sportske opreme. Na samom skijalištu restorana nema, osim jednog, novoizgrađenog, na sredini staze Podkoren. O poslijepodnevnoj i večernoj zabavi pobrinut ćemo se mi, a na vama je da uživate i iskoristite sve pogodnosti koje Kranjska Gora nudi.

Kranjska Gora - skijaliste koje ostaje u sjecanju

Zašto skijati i povijest skijanja
Kako provesti dan u Beogradu za 10€