NOVI SAD

5 razloga zašto posjetiti Novi Sad u Srpnju

5 razloga zašto posjetiti Novi Sad u Srpnju

Godina je 2000. studenti Novog Sada protestiraju za slobodu. U tom trenutku, rađa se misija. Misija koja će 19 godina kasnije ujedinjavati Europu, a jednog dana možda i svijet. Ukoliko tražite nezaboravni doživljaj koji će vam obilježiti život, način kako pomoći nekom dobrom cilju ili pak pravu ljetnu avanturu, a pravom ste mjestu. EXIT Festival je nagrađivani festival koji se održava u Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, Srbija. Ove godine održavat će se 5 festivala u 4 zemlje pod nazivom EXIT Tribe.

5 razloga zasto posjetiti Novi Sad u Srpnju

 

#1 EXIT Tribe - SEA STAR FESTIVAL

Ove godine EXIT se otvara s trećim izdanjem Sea Star festivala od 24 - 25 svibnja u laguni Stelli Maris, Umag. Buđenje uz predivne plaže i kristalno čisto more, može upotpuniti glamur i raskoš venecijanskih kuća stare jezgre grada Umaga. Održan već dva puta na istoj lokaciji, Sea Star festival ni ove godine neće iznevjeriti sa svojim muzičkim odabirom.


*Fali slika

#2 EXIT Tribe - R:EVOL:UTION FESTIVAL

EXIT festival ne staje! Pokret se nastavlja između svibnja i lipnja u Timisoari, Rumunjska, pod nazivom R:EVOL:UTION. Prošle godine se pod jednim krovom okupilo preko 25 000 vjernih posjetitelja i to sve zahvaljujući glazbenoj postavi koja je uključila umjetnike kao što je Gogol Bordello, Dub FX, Wilkinson, Marko Nastić i mnogi drugi. Bajkovito okruženje muzejskog sela u Timisoari oduševit će sve ljubitelje prirode, ali i partyjanja. R:EVOL:UTION pretvara ovaj prirodni park u 72-satnu party zonu s više od 10 festival zona i pozornica.

*Fali slika

#3 EXIT Tribe - EXIT FESTIVAL

Glavni event cijelog festivala jest neizbježni EXIT festival. Time se vraća u svoje rodno mjesto, Novi Sad, od 4 - 7 srpnja. Ponovno u Petrovaradinjskoj tvrđavi, festival će nadgledati rijeku Dunav i prisustvovat poznatom zalasku sunca koji će vas zasigurno ostaviti bez daha. Exit festival zauzima svoje mjesto na svim top ljestivama diljem europe ali i cijelog svijeta. U 2018. Exit je izglasan Best Major Festival u Nizozemskoj, čiju su nagradu već osvojili u 2014. Na više od 40 pozornica i zona moći ćete slušati glazbu od punka, rocka, metala, reggae do techna, electronica i drum and bassa. Preko 90 izvođača okupit će se za vaše slušateljsko zadovoljstvo, te ćete imati priliku uživo poslušati glazbene velikane kao što su Tom Walker, Lost Frequencies, Carl Cox, The Cure i više!

5 razloga zasto posjetiti Novi Sad u Srpnju

#4 EXIT Tribe - SEA DANCE FESTIVAL

Iduće poglavlje naše Exit Tribe priče nastavlja se na pješčanim plažama Buljarice od 30. kolovoza do 1. rujan u Budvi, Crna Gora. Brojni svjetski mediji, među kojima su i CNN, New York Times, Guardian i drugi preporučuju Sea Dance kao jedan od najboljih svjetskih festivala na obali. Sukladno tome, ovaj festival je gravitacijska točka svjetski poznatih glazbenih zvijezda: David Guettae, Robin Schulza i Ofenbacha. Sve to i više na predivnoj, 2 kilometara dugačkoj, pješčanoj plaži Buljarica. Obgrljena tri stotine starim maslinicima i listopadnim i zimzelenim drvećem ova crnogorska plaža skrivena je perla jadranske obale.

*Fali slika

#5 EXIT Tribe - No Sleep Festival

Najslađe smo sačuvali za kraj. Osnovan 2017. godine, No Sleep Festival najmlađi je od svih festivala koji se odžavaju u sklopu EXIT Tribe partyja. U Beogradu, Srbija, sredinom rujna moći ćete prisustvovati spektakularnoj završnici ovog više mjesečnog pokreta. U glazbenom sadržaju moći ćete uživati na više od 10 lokacija i na glavnom eventu koji će se održati na velikoj pozornici u Glavnom Hangaru u luci Beograda na rijeci Dunav. Prijašnjih godina festival su proslavili glazbeni umjetnici kao što su Fatboy Slim, Nina Kraviz, DJ Tennis i mnogi drugi. Festival također održava dnevne partyje, radionice, kao i muzičke konferencije gdje se raspravlja muzika u današnjoj industriji.

 

This summer we will gather again and unite as one great

Proljeće u Istanbulu
5 načina da upoznate i doživite Amsterdam na pravi način