GRČKA

Najljepše plaže Kefalonije

Najljepše plaže Kefalonije

Kada pomislite ‘’odmor’’ misli vam odmah bježe na predivne pješčane plaže obgrljene brdima, okupane kristalno plavim morem, osunčane rajskim suncem? Onda ste na pravom mjestu. Kefalonija - biser Jonskog mora - poznata je po svojim bajkovitim plažama, a mi vam nudimo popis najboljih plaža koje vam ovaj otok može ponuditi.

#1 Plaža Myrtos

Myrtos plažu možete naći na top ljestvicama mnogih portala kao destinaciju koju nesmijete propustiti. Poznata i pod nazivom ''Simbol Kefalonije'', plaža Myrtos pruža prijeko potrebne doze sunca, soli i mora. Smještena na sjevero-zapadnoj strani otoka, s plaže s pruža pogled prema predivnom prostranstvu Jonskog mora. Ovaj fantastični zaljev okružen je brdima koja kao da pružaju zagrljaj samoj plaži i svim njezim posjetiocima. Preporuča se cijelodnevni izlet kako biste mogli uhvatiti ples boja koji se odvija u vrijeme zalaska sunca. Do plaže možete doprijeti privatnim brodom, ili pak glavnom cestom s autom, motociklom ili javnim busom.

Najljepse plaze Kefalonije

#2 Plaža Antisamos

Ako pak želite civiliziranu plažu s mnoštvo kafića i restorana, ležaljakama i suncobranima koji čekaju samo na vas plaža Antisamos je prava plaža za vas. Okružena zelenim brdima, ova plaža savršena je za sve ljubitelje oblutaka. Plaža Antisamos nalazi se na istoku otoka Kefalonije, blizu luke Sami. Plažu ćete možda bolje prepoznati po filmu ''Mandolina kapetana Corellija'', u kojem glumi poznati Hollywoodski glumac Nicholas Cage.

Najljepse plaze Kefalonije

#3 Plaža Skala

Što kažete na šetnji malim ribarskim selom prije posjeta ovoj predivnoj plaži? Istoimeni gradić Skala nalazi se na južnom vrhu otoka Kefalonije, blizu Mounda zaljeva. Poznata po svojem krajoliku i dugoj pješčanoj plaži, Skalu okružuje gusto zeleno bilje i svijetlo smeđe stjene. Sve ovo poziva na jednu pravu grčku avanturu! Plaža je savršena za ronjenje i otkrivanje onoga što se krije ispod površine duboko plavog mora koje vas okružuje, dok ekskurzije brodom otkrivaju skrivene uvale. Plaža Skala nagrađena je Plavom zastavom zbog svoje čistoće i dobre organizacije.

Najljepse plaze Kefalonije

#4 Plaža Xi

Plaža Xi plaža je kouj morate jednostavno doživjeti. Ova plaža kao da je svaki svoj zalazak sunca zapisala u zrno pjeska. Nevjerovatno narančasti pjesak preko kojeg se valjaju valovi kristalno plave boje i odmaraju bijele stjene sigurno vas neće ostaviti ravnodušnima. Plaža Xi nalazi se na zapadnom dijelu otoka Kefalonije, na 10km od malog gradića Liksurija. Sama plaža je dobila ime po uvali koja ima oblik slova X. Odlično organizirana plaža sa slamnatim suncobranima i ležaljkama. Uz plažu se nalaze mnogi beach barovi koji nude osvježavajuće piće i grickalice, ali i vodene sportove za sve avanturiste željne akcije. Plitka voda i mirno more pružaju savršeno okruženje za obitelji s malom djecom.

Najljepse plaze Kefalonije

Jesu li vas ovi pejzaži kupili? Nas svakako jesu i jedva čekamo ljeto da ga pokažemo i vama -

Lefkada - Grčki raj
Posebnosti Loutrakija