BEOGRAD

Najbolja mjesta za fotkanje u Beogradu

Najbolja mjesta za fotkanje u Beogradu

Predivan glavni grad Srbije, Beograd, sadrži mnogo skrivenih mjesta i neotkrivenih lokacija. U prošlom desetljeću, Beograd je postao jedan od top turističkih destinacija kada su u pitanju putovanja za mlade. Srbija je svima dobro poznata radi njenog raskošnog noćnog života, dok s druge strane,  ima puno više sadržaja od visokokvalitetnih klubova. Beograd  je jedan od  umjetničkih gradova Europe čije ulice krasi street art i posebna arhitektura. Polako, ali sigurno, Beograd počinju otkrivati najpoznatiji instagrameri, blogeri i svjetski fotografi.

Najbolja mjesta za fotkanje u Beogradu

Najbolje lokacije za fotkanje u Beogradu

Hram svetog Save

Hram svetog Save u Beogradu jedna je od najvećih pravoslavnih crkvi u uporabi u svijetu. Također jedna je od najljepših građevina u Srbiji. Locirana je u centru grada, na istočnom dijelu Svetosavskog trga, u beogradskoj općini Vračar.

Najbolja mjesta za fotkanje u Beogradu

Tvrđava Kalemegdan

Kalemegdan je najveći park u Beogradu i ujedno mjesto na kojem ljudi provode najviše vremena okidajući dobre fotke. Dominira Beogradska tvrđava iznad ušća Save u Dunav. Naziv Kalemegdan odnosi se samo na prostor oko tvrđave koji je 1880-ih pretvoren u park. Povijest, kultura, pejzaž i ljepota posebnosti su koje ćete pronaći unutar zidova tvrđave Kalemegdan. Oslobodite si memoriju jer ćete htjeti okinuti fotku na svakoj stepenici! Tvrđavu posjećuje gotovo 1000 turista svake godine. Još jedna odlična stvar je ta što je otvorena cijeli dan i noć svakog dana u godini. Nešto što zasigurno ne smijete propustiti za vrijeme hodanja oko Kalemegdan tvrđave je kip Pobjednika. Brončana, muška figura od 14 metara, stoji i gleda preko rijeke. Kip je napravio poznati kipar Ivan Meštrović 1913. godine. Vojni muzej u Beogradu jedan je od najvećih svjedoka promjena koje su se dogodile u povijesti na djelovima Balkana i šire. Boho bar - lounge bar koji je inspiriran egzotičnim mjestima kao npr. Bali, Maroko, India... Ovakvo jedinstveno mjesto sa opuštajućom atmosferom i predivnim interijerom ne smijete propustiti.

Najbolja mjesta za fotkanje u Beogradu

Top Instagram lokacije u Beogradu

Gardoš (Millenium) kula u Zemunu  izgrađena je u znak slavlja tisućljetnog mađarskog naselja u Panonskoj nizini. Tijekom ljeta možete ćuti glazbu živih koncerta iz kazališta na otvorenom u blizini tornja. Jedinstvena arhitektura i pogled na rijeku predstavlja raj za krajnju panoramsku sliku Beograda.

Savamala distrikt - Industrijsko, umjetničko, zabavno! Pronaći ćete mnoge izvrsne ulične grafite koji su savršeni za fotografiranje. Jedan od najboljih pubova, barova i izvrsnih restorana nalazi se u ovom okrugu. Ispod Karađorđeve ulice nalazi se mreža podzemnih prolaza koja nije dovoljno istražena. Možete uzeti podzemnu turneju za više "tamnijih" snimaka. Toplo preporučujemo da posjetite bar Ben Akiba, moderan koncept koji predstavlja umjetnost i glazbenu fuziju, a u kombinaciji s izvornim ambijentom, Ben Akiba White Lounge & Art Gallery je nešto što do sada još niste iskusili.

Najbolja mjesta za fotkanje u Beogradu

Jezero Ada - također nazvano "beogradska obala" je vruća točka u proljeće i ljeto. Puno ljudi, barova na plaži i sportskih aktivnosti, odlično je mjesto za odvažne ljude koji se vole pokazati na Instagramu.

Instagram mjesta u Beogradu, Srbija

Botanički vrt Jevremovac - Botanički vrt Sveučilišta u Beogradu smješten je u urbanom naselju Beograda. Nalazi se u općini Stari Grad u Beogradu, a njime upravlja Škola biologije beogradskog Sveučilišta. Prekrasna priroda i izvanredan staklenik ostavit će vas bez daha i nećete primijetiti kako vrijeme prolazi.

Najbolja mjesta za fotkanje u Beogradu

Skadarlija - mjesto gdje je vrijeme zaustavljeno! Boemska četvrt, smještena u starom gradu Beograda. Riječ je o romantičnoj četvrti s brojnim tradicionalnim restoranima koje posjećuju i stranci, ali i domaći ljudi. Morate posjetiti mjesto vrijedno uzimanja bezbroj zapanjujućih slika!

Najbolja mjesta za fotkanje u Beogradu

Cetinjska ulica - Reborn industrijsko središte, umjetničko i jedinstveno mjesto smješteno uz Skadarliju. Nekada tvornica piva, danas hipster centar Beograda. Lijepo dizajnirani barovi i klubovi, mjesto koje vrijedi posjetiti.

Trg Nikole Pašića - Što je više turističko od slikanja pored naziva grada? Mnogi europski gradovi to imaju, a sada i Beograd! Možda si ti jedan od onih koji voli takve slike u svojim putnim albumima!

Najbolja mjesta za fotkanje u Beogradu

Popularne pjesme koje se naručuju od kafanskih muzičara
Srpski specijaliteti koje morate probati