Jurišićeva 26, Zagreb
Pon-Pet 09-17h

Lefkada | Ljeto 2018

Opis destinacije i fotografije

LAST MINUTE - iskoristite akcijske cijene! Prijave do popunjenja kapaciteta!
Kako bi se prijavili, u tablici ispod odaberite smještaj i termin te kliknite na cijenu. Nakon što ispunite prijavnicu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu akontacije od 250 kn, a ostatak iznosa se plaća 3 tjedna prije polaska.
Ako imate pitanja, javite nam se slobodno na kontakt@funfactory.hr ili 091 3333 797.

LEFKADA

Lefkada se nalazi na zapadu Grčke, sjeverno od Kefalonije i Itake. Od kopna je odvaja uski kanal. Jedan od najljepših grčkih otoka u Jonskom moru.Otok fantastičnih pejzaža dugih pješčanih i šljunkovitih plaža koje okružuju impresivne, bijele litice i predivne mliječno plave boje mora. Lefkada je turistički relativno nerazvijena, neurbanizirana s divljim plažama među kojima ćete sigurno naći neku po svom ukusu. Lefkada ili Lefkas je četvrti otok po veličini u Jonskom moru, sa površinom od 300 kvadratna kilometra i obalom dugom 117 kilometara. Na otoku živi oko 22000 stanovnika. S obzirom da preko kanala ide pokretni most dužine 50m, ovo je jedini Jonsko otok do koga možete stići kopnenim putem. Grčki otoci, a posebno Lefkada je brdovita, dva vrha prelaze visinu od 1000 metara. Otok je prekriven bujnom vegetacijom. Okružen je s deset manjih otoka od kojih je najpoznatiji Skorpios. Pored veličanstvenih i nesvakidašnjih prirodnih ljepota, otok obiluje kulturnim i zabavnim sadržajima. Tradicionalna grčka sela, bizantske crkve i arheološka nalazišta samo upotpunjuju savršen odmor na Lefkadi. Lefkadu sa razlogom zovu otokom boja. Bijela boja stijena, šljunka i pijeska po kojima je otok i dobio ime, lefko-bijelo. Nijanse plave boje mora mogu se usporediti samo s morima dalekih, egzotičnih destinacija.

PERIGIALI

Perigiali je pravo malo turističko mjesto na istočnoj obali Lefkade, izgrađeno na padinama i predstavlja savršeno mjesto za odmor s prelijepim pogledom na Jonsko more. Nalazi se na obali i naslanja se na Nidri, najpoznatije ljetovalište na otoku među našim turistima. U neposrednoj blizini nalazi se plaža Pasa, uz magistralni put prije ulaza u mjesto Keramidaki, nakon napuštanja naselja Perigiali. Nidri, smješten na istočnoj obali 17 kilometara južno od glavnog grada Lefkade. Nasuprot Nidrija nalaze se otoci Skorpios, Skorpidi, Maduri, Sparti i nešto dalje Meganisi. Brodićem možete stići iz Nidrija do spomenutih otoka. U neposrednoj blizini postoji veliki broj plaža tako da su pješčane plaže i kristalno čiste vode Jonskog mora na dohvat ruke. Vodopadi Dimosari u blizini Nidrija su još jedno prirodno bogatstvo ovog čarobnog otoka.

NIKIANA

Nikiana je malo ribarsko mjesto, koje se nalazi na istočnoj obali otoka, u podnožju planine Skaros. Udaljeno je samo 9 km od mondenskog Lefkasa. Mjesto ima savršenu lokaciju za obilazak otoka. Iako je mjesto mirno ovdje ćete uživati u lokalnim koktel barovima i tavernama. Obale Nikiane zapljuskuje kristalno čisto more i krasi je pješčana plaža na kojoj se nalaze atraktivni barovi. Navečer se možete opustiti i uživati u romantičnoj večeri u nekom od ribljih restorana ili uživati u provodu do ranih jutarnjih sati u lokalnom klubu na plaži.

POLAZAK / POVRATAK - kod prijave (u tablici ispod) možete odabrati polazak iz Zagreba vlakom do Beograda (doplata za povratnu kartu 315kn) ili polazak iz Beograda (nema doplate, dolazak u vlastitom aranžmanu).
Točno vrijeme polaska iz Beograda i lokaciju kao i broj / ime vodiča te ostale info o planu puta ćete dobiti u završnom pismu par dana prije polaska.

Jeste li znali?

  • Otok je dobio ime po bijeloj boji stijena, šljunka i pijeska, "lefko" na grčkom znači bijelo
  • Lefkada je jedini grčki otok do kojeg se može doći kopnenim putem, bez korištenja trajekta. Plutajući most dužine 50 metara povezuju otok s kopnom. Most je pokretan i omogućava prolaz brodovima

Program Izleti Aranzman

Vesti i galerija

Smještaj Tip smještaja 08.07. - 19.07. 17.07. - 28.07. 26.07. - 06.08.
AGNANTI KALOU STUDIO & APARTMENTS 3*
INFO BOX
1/4
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
1/3
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
1/2
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
ALPHA STUDIOS 2*
INFO BOX
1/5
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
1/2
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
SAPFO APARTMENTS 3*
INFO BOX
1/6
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
1/5
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
1/4
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
1/3
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO

PRIJAVA!

Kako bi rezervirali putovanje, kliknite na cijenu aranžmana u tablici. 

Ponuda ističe za
Još 5 osoba gleda ovo putovanje.