Trpinjska 9, Zagreb
Pon-Pet 09-17h

Kuşadasi | Ljeto 2018

Opis destinacije i fotografije

TURSKA

Turska je država koja se proteže većim dijelom u zapadnoj Aziji i s nekih 3% u jugoistočnoj Europi. Nalazi se na obalama Crnog, Mramornog, Egejskog i Sredozemnog mora. Predstavlja zemlju kontrasta - s jedne strane nastoji sačuvati tradiciju i običaje, dok s druge, s nestrpljenjem žuri u suvremenu budućnost. Zemlja koja spaja istok i zapad, dva kontinenta. Bila je dom za mnoge značajne kulture i svjetske civilizacije više od deset tisuća godina. Mnogi je nazivaju kolijevkom civilizacije, a iskopine koje svjedoče o tragovima ljudskog života iz doba neolita, vraćaju nas 6500 god. p.n.e. Od tada pa sve do suvremenog doba ovim teritorijima prohujalo je nebrojeno civilizacija i kultura, svaka od njih ostavljajući vidljive tragove. Danas Turska zauzima površinu od 780.580 km2 i ima oko 73 milijuna stanovnika. Posljednjih godina turizam je doživio nagli uspon, ljeto je posebno atraktivno, a Turska se svrstala u 20 najznačajnijih svjetskih turističkih destinacija. Prelijepi pejzaži smaragdnih uvala, kilometri pješčanih plaža, bistra tirkiznoplava morska voda, mediteranska klima, tradicionalna kuhinja, krstarenja, luksuzni hoteli, privlače godišnje preko 27 milijuna turista iz cijelogA svijeta na ljetovanje.

KUŞADASI

​Kuşadasi je najveće ljetovalište na turskoj egejskoj obali, ali i mjesto gdje neprekidno pristaju putnički brodovi odakle turisti odlaze vidjeti drevni Efes. Pokraj luke nalaze se zidine Starog grada (Caravanserai) unutar kojih su smještene bezbrojne radnje, restorani i mjesta za noćni provod. Odmah pokraj je otok ptica, šarmantni otočić na čijem se vrhu nalazi malena Genovljanska tvrđava, kao i nekoliko kafića i barova. Ispod otoka je nova marina u koju pristaju jahte iz cijelog svijeta. Odakle se grad nastavlja širiti velikom brzinom i svake godine "niču" nove kuće i hoteli, duž obale i uz niska brda koja je okružuju. Za mlade tu je poznati Bar street (ulica barova) gdje kafići i klubovi rade cijele noći i garantiraju fenomenalnu zabavu tijekom ljetovanja.

Jeste li znali?

  • Nedaleko od Kuşadasija nalaze se poznate "pamučne tvrđave" ili "dvorci od pamuka", tzv. Pamukkale - za ovo bajkovito mjesto znala je i poznata Cleopatra pa se u blizini nalazi i njena kupaonica.
  • Zeusova špilja nalazi se na pola puta od Kuşadasija prema Nacionalnom parku. U njoj se, prema legendi, Zeus često kupao s prelijepim djevojkama skrivajući se od svoje ljubomorne žene Here.
  • Poznati "Trojanski konj" nalazi se u gradu Çanakkale i poklon je holivudskih glumaca tom gradu.

Program Izleti Aranzman

Smještaj Tip smještaja 16.07. - 27.07. 25.07. - 05.08. 03.08. - 14.08. 12.08. - 23.08.
Hotel West Ada Inn 3* (s doručkom)
INFO BOX
1/3
1,390 HRK
1,440 HRK
1,360 HRK
1,290 HRK
1/2 bez terase
1,460 HRK
1,490 HRK
1,440 HRK
1,360 HRK
1/2
1,540 HRK
1,590 HRK
1,490 HRK
1,440 HRK
Još 4 osoba gleda ovo putovanje.