Jurišićeva 26, Zagreb
Pon-Pet 09-17h

Kreta | Ljeto 2018

Opis destinacije i fotografije

LAST MINUTE - iskoristite akcijske cijene! Prijave do popunjenja kapaciteta!
Kako bi se prijavili, u tablici ispod odaberite smještaj i termin te kliknite na cijenu. Nakon što ispunite prijavnicu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu akontacije od 250 kn, a ostatak iznosa se plaća 3 tjedna prije polaska.
Ako imate pitanja, javite nam se slobodno na kontakt@funfactory.hr ili 091 3333 797.

KRETA

Kreta je najveći grčki otok kojeg zapljuskuju vode Egejskog, Libijskog i Sredozemnog mora. Peti po veličini otok Mediterana, smješten na raskrižju tri kontinenta Europe, Afrike i Azije. Otok ima jedne od najljepših plaža na svijetu, strme obale, savršenu klimu, ribarska sela, živopisne luke. Kolijevku jedne od najstarijih civilizacija godišnje posjeti tisuće turista. Nesvakidašnja turistička destinacija kojoj se mnogi turisti vraćaju uz izgovor da nisu uspjeli vidjeti sve njene ljepote. Kreta vam pruža sve neophodne uvjete za kvalitetan odmor.

HERAKLION

Heraklion je glavni grad i administrativni centar otoka Krete. Grad Heraklion, s Venecijanskom lukom, uskim ulicama i karakterističnom arhitekturom podsjeća na talijanske primorske gradiće. Heraklion je grad koji čuva veliki broj kulturno-povijesnih spomenika i mnogih drugih turističkih vrijednosti. Istražujući stare zidine oko samog grada, možete posjetiti Arheološki muzej koji predstavlja uvod u obilazak Knososa. Posjetite palaču u Knososu koja krije čuveni labirint u kojem je prema legendi živio Minotaur, biće s glavom bika i tijelom čovjeka.

HERSONISSOS

Hersonissos je udaljen 26 km od glavnog grada otoka i predstavlja pravi turistički centar za ljubitelje dobrog provoda. Ljetovanje u Hersonisosu podrazumijeva zabavu i veliki broj mladih turista, predivne plaže, prepune kafiće i restorane u kojima zabava traje neprestano. Većina noćnih klubova i barova nalazi se uz samo more i šetalište, dok se jedan dio nalazi i na glavnom gradskom putu. U večernjim satima sve treperi i blješti od raznih svjetlećih reklama restorana, kafića i izloga luksuznih radnji. Malia još jedno idealno mjesto za mlade. Zovu ga još i "britansko" ljetovalište zbog velikog broja britanskih turista. Ovdje zabava traje 24h, a ljetni hitovi vas prate na svakom koraku.

POLAZAK / POVRATAK - kod prijave (u tablici ispod) možete odabrati polazak iz Zagreba vlakom do Beograda (doplata za povratnu kartu 315kn) ili polazak iz Beograda (nema doplate, dolazak u vlastitom aranžmanu).
Točno vrijeme polaska iz Beograda i lokaciju kao i broj / ime vodiča te ostale info o planu puta ćete dobiti u završnom pismu par dana prije polaska.

Jeste li znali?

  • Kreta je s 8.336 km² površine najveći grčki otok i peti po veličini u Mediteranu
  • Prema grčkoj mitologiji Zeus, otac svih bogova s Olimpa, rođen je u selu Psihro na Kreti
  • Kreta ima najčišću obalu u Europi, boja mora je kristalno prozirna da možete gledati dubinu i do 40m
  • Najprepoznatljivija jela koja morate probati na otoku su: dakos (hrskava salata s rajčicom i fetom), prženi puževi, kalicunia (pecivo sa slatkim sirom), janjetina prelivena jajima i limunom. Kreta je poznata i po tsikoudiji - piću sličnom rakiji

Program Izleti Aranzman

Vesti i galerija

Smještaj Tip smještaja 13.07. - 25.07. 21.07. - 02.08. 29.07. - 10.08. 06.08. - 18.08. 14.08. - 26.08.
MINAS APARTMENTS 2*+
INFO BOX
1/4
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
1/3
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
1/2
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
SONIA MARE APARTMENTS 2*+
INFO BOX
1/4
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
1/3
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
1/2
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO
RASPRODANO

PRIJAVA!

Kako bi rezervirali putovanje, kliknite na cijenu aranžmana u tablici. 

Ponuda ističe za
Još 5 osoba gleda ovo putovanje.