Jurišićeva 26, Zagreb
Pon-Pet 09-17h

Karneval Rijeka | PARTY VLAK | Nedjelja 11.02.

Opis destinacije i fotografije

KARNEVAL RIJEKA | PARTY VLAK | 150kn
Nedjelja 11.02. - Međunarodna karnevalska povorka

Polazak (Zagreb – Rijeka): 08:12h – 12:31h
Povratak (Rijeka – Zagreb): 17:30h – 21:15h 

„Krepat, me ne molat!“ – moto je koji najbolje sažima sve što Riječki karneval predstavlja. Karneval koji je izrastao na mesopusnoj tradiciji primorske regije, tijekom godina svog postojanja razvio se u najznačajniju karnevalsku svečanost u Republici Hrvatskoj, a njegova se reputacija prelijeva i puno dalje od granica naše države. A ono po čemu je Riječki karneval istinski poseban je „peto godišnje doba“ koje je stvorio, vrijeme u godini kada su sve vrijednosti pomaknute i kada Karneval naprosto postane način života ljudi ovoga kraja. 

Natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika, rezultira paradom stotine alegorijskih kola, tisuća maski i nemjerljivog broja gledatelja iz zemlje i inozemstva.

Međunarodna karnevalska povorka (nedjelja 11.02.) kruna je karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire. Natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika, rezultira paradom stotine alegorijskih kola, tisuća maski i nemjerljivog broja gledatelja iz zemlje i inozemstva.

Budi što želiš! Dođi na Riječki karneval! 

KAKO SE PRIJAVITI?

Potrebno je na našoj web stranici kliknuti na cijenu u tablici te ispuniti kratku prijavnicu (2 minute). Nakon što ispunite prijavnicu, na e-mail ćete dobiti ugovor i uputstva za uplatu putovanja. 

Jeste li znali?

U karnevalu sudjeluju povorke iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva. Motivi koje prikazuju povorke se kreću od tradicionalnih do modernih, a dosta česta tema je podrugivanje aktualno političkoj situaciji.

Povorke se kreću kružno od rive (Putnička obala), preko Delte i završavaju na Korzu. Duž ove trase postavljeno je 6 podija na kojima voditelji predstavljaju sudionike.

Običaj karnevalskog života sa povorkama i plesom njeguje se više od sto godina, a od 1982. godine održava se organizirano u obliku povorki kakav je i danas. 

Posebnost karnevala je sudjelovanje tzv. zvončara, ogrnutih ovčjom kožom i sa zvonom oko pojasa. Tradicionalno na samom kraju festivala prolaze Halubajski zvončari, koji sudjeluju na Riječkom karnevalu od samih početaka.

Program Izleti Aranzman

Smještaj Tip smještaja 11.02.
Karnevalski Party Vlak
INFO BOX
Bez noćenja
RASPRODANO

PRIJAVA!

Kako bi rezervirali putovanje, kliknite na cijenu aranžmana u tablici. 

Još 4 osoba gleda ovo putovanje.