Jurišićeva 26, Zagreb
Pon-Pet 09-17h

Opis destinacije i fotografije

KARNEVAL RIJEKA | PARTY VLAK | 150kn
Nedjelja 11.02. - Međunarodna karnevalska povorka

Polazak (Zagreb – Rijeka): 08:12h – 12:31h
Povratak (Rijeka – Zagreb): 17:30h – 21:15h 

„Krepat, me ne molat!“ – moto je koji najbolje sažima sve što Riječki karneval predstavlja. Karneval koji je izrastao na mesopusnoj tradiciji primorske regije, tijekom godina svog postojanja razvio se u najznačajniju karnevalsku svečanost u Republici Hrvatskoj, a njegova se reputacija prelijeva i puno dalje od granica naše države. A ono po čemu je Riječki karneval istinski poseban je „peto godišnje doba“ koje je stvorio, vrijeme u godini kada su sve vrijednosti pomaknute i kada Karneval naprosto postane način života ljudi ovoga kraja. 

Natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika, rezultira paradom stotine alegorijskih kola, tisuća maski i nemjerljivog broja gledatelja iz zemlje i inozemstva.

Međunarodna karnevalska povorka (nedjelja 11.02.) kruna je karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire. Natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika, rezultira paradom stotine alegorijskih kola, tisuća maski i nemjerljivog broja gledatelja iz zemlje i inozemstva.

Budi što želiš! Dođi na Riječki karneval! 

KAKO SE PRIJAVITI?

Potrebno je na našoj web stranici kliknuti na cijenu u tablici te ispuniti kratku prijavnicu (2 minute). Nakon što ispunite prijavnicu, na e-mail ćete dobiti ugovor i uputstva za uplatu putovanja. 

Jeste li znali?

U karnevalu sudjeluju povorke iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva. Motivi koje prikazuju povorke se kreću od tradicionalnih do modernih, a dosta česta tema je podrugivanje aktualno političkoj situaciji.

Povorke se kreću kružno od rive (Putnička obala), preko Delte i završavaju na Korzu. Duž ove trase postavljeno je 6 podija na kojima voditelji predstavljaju sudionike.

Običaj karnevalskog života sa povorkama i plesom njeguje se više od sto godina, a od 1982. godine održava se organizirano u obliku povorki kakav je i danas. 

Posebnost karnevala je sudjelovanje tzv. zvončara, ogrnutih ovčjom kožom i sa zvonom oko pojasa. Tradicionalno na samom kraju festivala prolaze Halubajski zvončari, koji sudjeluju na Riječkom karnevalu od samih početaka.

Program Izleti Aranzman

Vesti i galerija