Jurišićeva 26, Zagreb
Pon-Pet 09-17h

Barcelona | Nova godina (Venecija + Azurna obala)

Opis destinacije i fotografije

Venecija
Nekada srednjovjekovna aristokratska (Mletačka) Republika, danas je jedan od najprivlačnijih turističkih gradova u Europi. Grad je izgrađen na 120 otoka, ima 177 kanala i oko 400 mostova. Preporučuje se razgledanje veličanstvenog trga Sv. Marka s Duždevom palačom i crkvom Sv. Marka, šetnja uskim trgovačkim ulicama ispresijecanim kanalima do čuvenog mosta Rialto, posjeta muzejima, vožnja gondolom po kanalu Grande… 

Barcelona
Drugi po veličini i broju stanovnika u Španjolskoj, nesumnjivo je jedan od najljepših i najromantičnijih gradova Europe. Grad u kojem su dočekivali Columba s njegovih putovanja, prepoznatljive bajkovite arhitekture Antonia Gaudija, osvaja svojom ležernošću i ljepotom, brojnim kafićima, prodavaonicama, tržnicama između starih gotskih građevina i svjedoči o bogatstvu i moći Katalonije.

Cannes

Cannes je grad smješten na istočnoj sredozemnoj obali Francuske, poznatoj kao Azurna obala. Nalazi se u regiji Provansa – Alpi – Azurna obala. Cannes se prostire na površini od 19,62 kvadratna kilometra, a u njemu živi oko 70 500 stanovnika. Ovo je centar zimskog i ljetnog turizma, festivala, kongresa, i sajmova na Azurnoj obali.

Nica
Glavni turistički centar Azurne obale, i poslije Pariza druga najpopularnija turistička destinacija u Francuskoj. Stari dio grada karakterizira mnoštvo uskih i krivudavih ulica s visokim kućama. Grad je prepoznatljiv po gužvi na plažama, luksuznim jahtama, palmama i glamuru. Novi dio grada se prostire pored obale. Avenije ukrašene zelenim palmama i cvijećem, njegova su najveća odlika. Mnoge hollywoodske zvijezde su česti gosti ovog grada, a većina njih pristiže luksuznim jahtama. Englesko šetalište, dugo 5 km, je možda najprivlačniji dio grada. Ukrašen vilama, elitnim hotelima, parkovima i vrtovima, ostavlja bez daha.

Monako

Monako je druga najmanja država na svijetu (prva je Vatikan), nalazi se na Azurnoj obali Sredozemnog mora, a graniči s Francuskom. Površina Monaka je svega 1,92 km2, ima oko 35.000 stanovnika, zbog čega spada u grupu “najgušće naseljenih država na svijetu”.

Ovaj popularni turistički centar Azurne obale, svakog mjeseca posjeti na tisuće turista iz svih krajeva svijeta. Također, veliki broj ljudi odlučuje se ostati živjeti u Monaku, jer ova država svojim građanima ne ubire porez.

Program Izleti Aranzman

Smještaj Tip smještaja 28.12. - 04.01.
Hotel 3* | Barcelona
INFO BOX
1/3
X
1/2
X
Još 5 osoba gleda ovo putovanje.