Jurišićeva 26, Zagreb
Pon-Pet 09-17h

Advent u Ljubljani |2018.

Opis destinacije i fotografije

Adventskim vlakom u Ljubljanu * 150kn *
POLASCI: subota 01.12. | nedjelja 02.12. | subota 08.12. | nedjelja 09.12. | subota 15.12. | nedjelja 16.12. | subota 22.12. | nedjelja 23.12

Polazak (Zagreb – Ljubljana): 07:00h  – 09:15h
Povratak (Ljubljana – Zagreb): 18:35h – 20:52h 

Okupljanje grupe na zagrebačkom Glavnom kolodvoru od 06:30h i ukrcaj u vlak. Svaki putnik ima svoje sjedeće mjesto u putničkim vagonima, a u vlaku će biti postavljen restoran vagon dekoriran u božićnom duhu, gdje možete naručiti hranu i piće (kuhano vino na akciji), odmarati ili zaplesati uz našeg DJ-a koji će biti zadužen za dobru atmosferu od početka do kraja putovanja. 
Vožnja u ugodnoj i veseloj atmosferi do Ljubljane. 

Po dolasku slijedi obilazak grada u pratnji licenciranog pratitelja koji uključuje razgled svih značajnijih znamenitosti gradskog središta. Ljubljanu kao i njenu okolicu odlikuju tradicionalna gotoljubivost, raznolika priroda, ugodni manji gradovi, tvrđave i dvorci, seoske crkve sa bogatom umjetničkom ostavštinom i kvalitetne domaće gostionce. Šetnju započinjemo ispred barokne zgrade gradske vijećnice, sjedišta lokalne vlasti, i nastavljamo kroz stari centar grada poznat po njegovom jedinstvenom arhitektonskom izgledu, kojeg označavaju barokne i secesijske građevine i djela arhitekta Jože Plečnika. Između ostalog vidjeti ćemo gradsku vijećnicu, centralnu tržnicu, katedralu Sv. Nikole, Zmajev most, Prešernov trg, Trostruki most…

Slobodno vrijeme za individualne programe i uživanje u božićnom duhu Ljubljane! Posjetite adventske štandove, kupite suvenire i poklone i uživajte u mirisima slastica i kuhanog vina koji dodatno doprinose predblagdanskom ugođaju. Okupljanje grupe, i polazak prema Zagrebu.

Okupljanje grupe na ljubljanskom Glavnom kolodvoru od 18:15h i ukrcaj u vlak. U restoran vagonu se možete družiti s ostalim putnicima i izmjeniti vlastita iskustva i dojmove, te se zagrijati uz kuhano vino i vruće hitove našeg DJ-a! 
Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Odaberite termin koji vam najviše odgovara i prijavite se online - LINK

KAKO SE PRIJAVITI?

Potrebno je na našoj web stranici (LINK) odabrati termin u tablici koji vam najviše odgovara i ispuniti kratku prijavnicu (2 minute). Nakon što ispunite prijavnicu, na e-mail ćete dobiti ugovor i uputstva za uplatu putovanja. 

JOŠ UVIJEK STE NEODLUČNI? 

Pročitajte blog o putovanju: "Adventska bajka na tračnicama"

Jeste li znali?

Ljubljanski zmaj je simbol grada, a priča kaže da je na rijeci Ljubljanici, grčke mitske junake napalo čudovište iz jezera. Nakon dugotrajne borbe, svladao ga je Jazon, jedan od junaka. Čudovište je s vremenom dobilo naziv 'Ljubljanski zmaj' i postalo simbolom cijeloga grada.

Glavna atrakcija grada je Tromostovje na Ljubljanici, gdje je i spomenik slovenskom pjesniku Francu Prešernu.

Ljubljanski grad je srednjovjekovni dvorac na Grajskem griču, brdu iznad centra Ljubljane koje kao do 'čuva' njezine stanovnike.

U Ljubljani se nalazi BTC City, jedan od najvećih shopping centara takve vrste u ovom dijelu Europe.

Program Izleti Aranzman

Smještaj Tip smještaja 01.12. 02.12. 08.12. 09.12. 15.12. 16.12. 22.12. 23.12.
Adventski vlak
INFO BOX
Bez noćenja
150 HRK
150 HRK
150 HRK
150 HRK
150 HRK
150 HRK
150 HRK
150 HRK
Ponuda ističe za
Još 4 osoba gleda ovo putovanje.