KRSTARENJE

Tura krstarenja Jadranom 2023.

Tura krstarenja Jadranom 2023.

Uživajte u najljepšem dijelu Jadrana gdje ćemo posjetiti i 4 predivna otoka - Korčulu, Vis, Hvar i Brač. Iskoristite našu HIT ponudu i zaplovite ovo ljeto po nikad pristupačnijoj cijeni!

Krstarenje karta ture - blog

1. dan: Split - MAKARSKA (Subota/Nedjelja)
Trajanje plovidbe: cca 4h

Prijava na brodu je od 10.30h do 12.00h. Računajte na to da vaša kabina možda neće biti spremna do 12:30h.
Polazak broda je otprilike oko 13:00h iz Splita. 

Spremni? Prva postaja je kupanje! :) 
Kupati ćemo se na sidru na plaži ispred Makarske te oko 18h dolazimo u Makarsku.

Brod će preko noći biti usidren u luci Makarska, jednoj od najljepših destinacija na hrvatskoj obali. Makarska je smještena pod planinom Biokovo, uz vrh Sv.Jure koji je najviši primorski vrh na Mediteranu. Šetajući se ulicama Makarske, naići ćete na brojne crkve i druge arhitektonske znamenitosti. Noći u Makarskoj su rezervirane za mornare i pirate, pripremite se za piće na brodu sa svojim prijateljima prije izlaska. ;) Za one koje zanima noćni život bit će organiziran party u klubu "Makarana" (ovisno o epidemiološkoj situaciji i radu ugostiteljskih objekata). Za one koje zanima noćni život dostupan je i koktel bar Marineta, a pored mora se nalazi i "Club Deep" koji je smješten u špilji.

Makarska

2. dan: Makarska - KORČULA (Nedjelja / Ponedjeljak)
Trajanje plovidbe: cca 4,5h

Polazak prema Korčuli, rodnom mjestu Marca Pola. Doručak.
Ručak će biti poslužen na brodu u blizini uvale Kneža, gdje će biti "swim stop", na istočnoj strani otoka Korčule. Prenoćit ćemo u luci Korčula. Istražite ovaj utvrđeni grad, koji je bogat uskim uličicama i vidikovcima i provedite svoje popodne slušajući mnoštvo otočkih legendi, mitova i priča. Gradski kameni zidovi izgrađeni su prije više od dva stoljeća, a Stari grad je izgrađen u strukturi riblje kosti, morate ga vidjeti kako bi se uvjerili u to. Korčula je i prva točka našeg obilaska koji je uključen u cijenu krstarenja. Obići ćemo kulu Zakerjan i gradske zidine koje su stolječima čuvale Korčulu i dale joj njen specifični izgled. Posjetiti ćemo i katedralu sv. Marka koja je jedna od najljepših i najvažnijih simbola Korčule. Sa zvonika ove kamene dame uživati ćemo u ljepotama starog grada i pogleda na korčulanski arhipelag. U zidnim vitrinama ove katedrale nalaze se brojne isprave i knjige koje nam govore o dalekoj prošlosti Korčule i Hrvatske a među njima se ističe "Korčulanski kodeks" iz 1214. godine. Ne možemo doći na korčulu a ne posjetiti kuću njenog najpoznatijeg stanovnika a to je, već predpostavljate, Marko Polo! Obiteljska kuća Polovih u Mlecima je nestala i ustupila mjesto kazalištu, a na Korčuli se sačuvala rodna kuća kao uspomena na velikog Marka. Uz natpise i izloške koji podsjećaju na istraživača, očaravajuć jei pogled s obiteljske kule - promatračnice.

Korčula

Krstarenje Jadranom - upoznajte naš jedrenjak

Više od putovanja..

Odvaži se i pridruži se stotinama mladih

Sigurna kupnja / Garantirani polasci

Fun Factory je lider na tržištu JI Europe u organizaciji putovanja i evenata za mlade

Uspomene za cijeli život

Otputuj i stvori najljepša sjećanja kojih ćeš se rado prisjetiti i iznova prepričavati