Jurišićeva 26, Zagreb
Pon-Pet 09-17h

Novi Sad - Grad ljubavi i tolerancije

U ulici Stefana Stefanovića u Novom Sadu nekada se nalazio grafit mržnje, no isti dio ulice pretvoren je u mural. Na mjestu gdje se nalazio spomenuti grafit, članovi organizacije "New Point of Culture", koja godinama oslikava grad, odlučili su da na njemu sada stoji prepoznatljivi simbol Novog Sada. Poruka ovoga murala kaže da je Novi Sad grad ljubavi i tolerancije.

Zbog čega je Novi Sad grad ljubavi?

U Novom Sadu, pored 13 čuvenih mjesta za ljubljenje, koje je jednog kišnog dana ispisao jedan student na raznim lokacijama u gradu, postoji još nekoliko savršenih mjesta za prvi sastanak, poljubac ili šetnju.

Dunavski park

Gotovo svaka novosadska ljubavna priča iz šezdesetih godina prošlog vijeka u neraskidivoj je vezi s gradskim korzom. Tu su se sklapala doživotna prijateljstva, skrivali tajni pogledi i padali prvi poljupci. Ovo mjesto prije svega privlači mlade i studente. Park je nedvojbeno najživlji u proljeće kada je gotovo nemoguće naći slobodnu klupu.

Petrovaradinska tvrđava

Najljepše fotografije zaljubljenih parova svakako su nastale na najpoznatijem mestu u Novom Sadu, Petrovaradinskoj tvrđavi. Kod sata, na klupici na stepenicima ili mostićima, gdje god stanete, ne možete pogriješiti. Predah od šetnje mnogi potraže u obližnjim lokalima iz kojih uživaju u pogledu na Novi Sad.

Kej

Oni koji više vole šetati i uživati u romantičnom pogledu na Petrovaradinsku tvrđavu odlučuju se za Sunčani kej. Mnogi od njih negdje na pola puta, točno naspram tvrđave, zastanu i uživaju u pogledu na Dunav i mostove.

Žitelji Novoga Sada vole reći kako u njemu žive najbolji i najkulturniji ljudi, ali i najljepše djevojke. Stoga i ne čudi što je upravo ovaj grad postao grad ljubavi. A čuveni srpski pjesnik, novinar, boem i slikar Miroslav Mika Antić još davno je pojasnio: "Jednom su me pitali zašto sam tako gimnazijski zaljubljen u Novi Sad. Nisam umio odgovoriti. Jer sa najdražim gradom je kao sa najdražom ženom: nikada nećemo uspjeti objasniti ni sebi ni drugima što nas je to tako vezalo".

Jeste li znali?

  • Novi Sad je najljepši i najčišći grad Srbije
  • Novi Sad nazivaju srpskom Atenom
  • Novi Sad je prijestolnica srpske kulture

Drugi krug prijava traje do 10.02., nakon čega cijene rastu 100kn!
Prijavite se odabirom sobe iz tablice i ispunjenjem kratke prijavnice - LINK